Planting betingelser for asalea

September 14

Planting betingelser for asalea

Asalea er generelt lett å vokse når de er etablert, men de krever forsiktig forberedelse og område under første planting. Asalea krever bestemte planting betingelser, og ikke oppfyller disse betingelsene, kan det føre til at den nylig plantet azalea å dø. Ta hensyn til forhold som planting tid, sted og jord kvalitet å vokse asalea vellykket.

Tidsramme

Du kan plante container-vokst asalea året, men planting våren krever noen spesiell omsorg å etablere riktig busker. Fall planting er kanskje best, men du må vente til våren å nyte blomster. Planting asalea høsten kan busker bli etablert før de opplever noe varmt vær. Våren planting krever regelmessig vanning for å hjelpe asaleaene overleve den varme sommertemperaturen.

Område

Asalea vanligvis liker en fuktig klima med milde vintre, men de kan vokse i litt kaldere klima hvis du plante dem på rett sted. Velg en plante nettsted som gir lys til moderat skyggen hele året og ikke i full sol eller tunge skyggen, og som gir beskyttelse mot vind. Asalea er naturlig "understory" planter som vokser under kalesjer høyere trær, mottar noen skyggen og filtrert sollys. Delvis skygge sikrer mer langvarig blomster våren og mindre kaldt skade om vinteren.

Jord

Asaleaer har delikate røtter som krever løs jord å vokse og nå vann og næringsstoffer. Jord bør ha god drenering og ikke bli i vannfylte Digital. Asalea som også sur jord med en lav pH, vanligvis 5,0 til 5,5 eller noen ganger 4.5 til 6.0. Avhengig av hvor du bor, kan din jord allerede ha ønsket pH. Jord nær betong eller mørtel som stiftelser og gangveier har alkaliske eller høy pH jord og er ideell for voksende asalea. Før planting asalea, kan du endre din jord med svovel eller jern sulfate å senke pH, basert på resultatene av en jord test.

Planting

Når du plante flere asalea, plassen dem tilstrekkelig for å sørge for eldre størrelse, som avhenger av en rekke azalea som du er planting. Plante en Anselmus, løsne jorden og legge til eventuelle nødvendige jord endringer før grave planting hull som ikke er dypere enn roten ballen. Etter planting, bruke mulch, holder den fra stammen av busken.