Plantevernmidler som er trygge for dammer

March 12

Dammer er ofte infested med høye nivåer av alger eller andre Luke-lignende invasiv planter som krever plantevernmidler for tilstrekkelig kontroll. Bruk bare anbefalt herbicides, som dette minimerer helserisiko for fisk og ønskelig dammen vegetasjon. Ifølge Ohio State University forlengelsen nettstedet, ikke bare er det viktig å bruke bare anbefalt kjemikalier, men også følge direkte riktig som dette reduserer behovet for gjenta programmer.

Fluridone

Fluridone er sitert av Virginia Kooperativ utvidelsen som blant de vanligste plantevernmidler brukes i dammer. Kjemisk er dyrt, men er også blant de sikreste plantevernmidler. Fluridone vil ikke bli kvitt en dam av alger, men er svært effektivt kontrollere neddykket vannplanter. Produkter som inneholder fluridone er fast og treg skuespill, igjen i vannet fra 2 til 12 måneder. Det tar ofte fra 30 til 90 dager før resultatene er synlige. Det anbefales ikke å bruke vann behandlet med fluridone for beskjære vanning inntil 30 dager etter søknad. Vannet er trygt for fisking, svømming eller husdyr og menneskelig konsum.

Glyfosat

Virginia Kooperativ utvidelsen viser glyfosat som blant de mest brukte akvatiske plantevernmidler for innsjøer og dammer. Glyfosat inneholder produkter er svært effektive for emergent og kysten ugress, inkludert Siv, cattails, siv og flytende vann anlegg som vannlilje og lotus. Bruke glyfosat plantevernmidler direkte målrettet planter. De kjemiske bindinger til suspendert partikler i vannet, og er raskt deaktivert. Vann fra dammer behandlet med glyfosat er trygt for vanning, fisk, husdyr og svømming. Før du kjøper produktet, sørg for at det er spesielt angitt for bruk i vann, som noen glyfosat produkter ikke er trygt i vann.

Diquat

Diquat er oppført for Virginian samarbeidende forlengelse som et svært populære, bredt spekter ugressmiddel sikre for bruk i dammer. Diquat selges under forskjellige merkenavn produkter er effektive for å kontrollere neddykket ugress og alger. Plantegiften er ikke effektivt for emergent ugress. Environmental Protection Agency krever en to ukers ventetid før vann behandlet med Plantegiften kan klareres for vanning, husdyr forbruk eller drikke. En en-dagers ventetid kreves for bading og det er ingen restriksjoner for fiske. Diquat forblir ikke i behandlet vann lenger enn 10 dager.