Planter som vokser i potter

October 7

Planter som vokser i potter

Om utendørs hagearbeid plassen er begrenset, eller gartnere bare foretrekker brukervennligheten omsorg for planter i potter, det finnes mange planter som vokser i containere. Mange av disse plantene er tatt inne før den første frosten slik at plantene overleve over vinteren. Visse typer grønnsaker gjøre godt i potter med blomster, og leilighet bolig plante egen beholder med begrenset plass.

Full-Søn planter

Full-Søn planter er vanligvis meget hardfør og trenger litt pleie. De trives i potted miljøer. Noen av de hardiest variantene for full sol inkluderer petunias, geranier, marigolds og asters. Skadedyr er inkludert i samme potten å oppmuntre vekst og en visuelt behagelig arrangement. For eksempel alyssum gjør godt med geranier og petunias og marigolds kan dele en pott lett. Wave petunias vanligvis ikke trenger skadedyr og spre godt i en pott, overhengende kanten.

Skyggen plantene

Skyggen plantene kanskje trenger litt mer pleie, men de belønne ofte gartnere med vakre blomster i exchange. Begonier er vanlig, og tilbyr store, fargerike blomster. Impatiens er en annen utmerket valg for skyggefulle områder, og de blomstrer hele sommeren. Fuksia planter krever ikke bare skyggen, men må beskyttes mot vind og overskuddsvarme. Ny-Guinea impatiens er et annet godt valg og potten med begonier for mer variasjon.

Dekorative gress og løv planter

Ikke alle potteplanter ikke å blomst og flere grønne varianter gjøre det bra i potter av seg selv, eller som detaljer for andre planter. Ornamentale gresstyper gjøre vel i potter inkluderer pigg, pampasgress og fiber optisk gress. Løv planter inkluderer søtpotet vinstokker (ikke egentlig søtpoteter), samt coleus og Hypoestes eller polka-dot anlegget. Hostas har varierende suksess i Potter og trenger skygge.

Urter og grønnsaker

Urter vokse godt i Potter - og brukes i hele den voksende sesongen retten på kjøkkenet. Lavendel gjør godt, som dill, basilikum og sitron balsam. Sitronmelisse gjør en utmerket potteplante ved et Portrom, takket være sin søte sitrus lukt. Enkelte grønnsaker som ikke har omfattende rotsystem dyrkes også i potter. Tomater og pepper planter faktisk trives i dette miljøet, og selv agurker blomstre i potter.