Planter som vokser i leire jord

May 29

Planter som vokser i leire jord

Leire jord er tunge jord som har lite sand innhold. Den holder vann bra - ofte for godt. Når tørr, er leire jord svært vanskelig og ikke lett kultivert. Jord selv føles glatt eller glatt. Leire jord er så tett, har røtter en vanskelig tid spredning, som kan stunt planter. Velge planter som vokser i leire jord vil sikre en vellykket hage.

Ettårige planter

De fleste tørke-tolerant ettårige kan håndtere leire jord. Noen av de enkleste å vokse inkluderer valmuer, kosmos, zinnias, moss rose, nasturtium, celosia og cleome.

Stauder

Daylilies er tøff nok til å håndtere nesten alle jord, selv leire. De er relativt grunt forankret og krever ikke mye vann. Einer er en evergreen bunndekkende som er veldig lett å vokse. Butterfly weed er en stor flerårig som ikke tankene våt jord.

Andre stauder med grunne rotsystem som vokser i leire inkluderer hostas, Siberian iris, bee balsam, aster, hellebore, liatris, echinacea, salvie og russiske sage.

Busker

Busker som er godt egnet for leire jord inkluderer asalea, kaprifolium, snowberry, forsythia, chokeberry, syrin, spirea, lady's kappe, geitemelk skjegg og havet havre.

Trær

Trær som tåler leire jord inkluderer sølv lønn, europeiske or, crabapple, hvit furu, linden, østlige pin eik- og Norge.

Endre din jord

Grave opp din leire jord og endre det kan betraktelig forbedre egenskapene. Innlemme oppdelte blader og pine bark, ku eller sopp gjødsel eller kompost minst 4 inches ned. Torv moss, furu halm og sagmugg bør ikke brukes; de vil gjøre jord mer kompakt.

Aldri grave, gå på eller til leire jord når det er vått. Det vil være vanskelig baller som er nesten ugjennomtrengelig for planterøttene.