Planter som vokser i ferskvann

October 14

De fleste planter trenger en tilførsel av oksygen til sine røtter å opprettholde riktig vekst. For de fleste anlegg er det vanskelig for en plante å få en god tilførsel av oksygen til røttene som vokser direkte i vannet eller i vann-logget jord. Noen planter, men egner seg altfor våt habitater og dermed trives med liten konkurranse der andre terrestriske planter ikke kunne overleve.

Bald Cypress

American Sørøst er den opprinnelige bald cypress treet (Taxodium distichum). Den vokser det langs bekken banker og flom slettene og sumper, ofte i opptil 3 fot vann. Mange av innfødte våtmarkene i gulf-statene er sypress sumper dominert av bald cypress i rennende vann og nært beslektede underarter dammen cypress (Taxodium distichum var. nutans) i stille vann. Begge er løvfellende bartre trær nå opptil 150 fot høy, med dammen cypress litt mindre enn bald cypress. De produserer tykke cryptomerioides blir stammene som tillater dem å motstå orkan selv om de er lav forankret i gjørmete jord. De er videre hjulpet av woody knær som få opp fra jorden rundt røttene. Disse strukturene er tenkt å hjelpe oksygenering og produseres bare av trær vokser i oversvømt jord. Bald cypress trær kan også vokse på tørrere nettsteder og i kaldt klima som Minnesota og sørlige Canada. De gjør best i fuktig jord som er litt surt, og de trenger full Søn.

Vann salat

Vann salat (Pistia stratiotes) er en tropisk flytende plante som ligner en liten leder av salat ca 6 til 10 inches i diameter med bleke-grønne fuzzy blader som er tykk. Under blomsten av bladene er lang, fibrøs røtter som kan henges flere fot eller rot i underlaget. Opprinnelsen til vann salat er ukjent, men mennesker har spre det rundt tropiske verden, hvor det har blitt en invasiv ugress i mange områder. Dette anlegget har potensial til å raskt tette bekker og innsjøer og hindre båttrafikk. Også blokkerer lyset og frarøver arter av næringsstoffer. Vann salat er en favoritt plante for ferskvann dammer i hagen. Det er behandlet som en sommer årlig og lider skade og dør av når temperaturen når under 59 grader. Det krever lite eller ingen omsorg; flyte bare rosett i full sol i en dam, og anlegget vil spre seg til temperaturer drepe høsten.

Papyrus

De gamle egypterne var kjent for å ta stilkene av papyrus (Cyperus papyrus), trykke dem sammen og skaper noen av de første papiret brukes av mennesker. Papyrus er innfødt til myrene langs Nilen, hvor den vokser med røtter under vann i jord og dens reed-aktig, 10 - 15 fot høye stilker over overflaten. Papyrus kan brukes som en årlig i klima som fryse, eller som et drivhus dammen anlegg. Det foretrekker å være forankret i grunt ferskvann men tåler også fuktig jord. For dammen bruk, plante den i kommersiell dammen underlaget i beholdere og plassere dem rundt dammen margene i full sol. Det kan fjernet på slutten av sesongen eller overvintret i drivhuset.