Planter som vil legge til en stukk veggen & krype opp

November 4

Planter som vil legge til en stukk veggen & krype opp

Snikende vinstokker er ideelle planter å vokse over en stukk vegg. Sine etterfølgende evner og sterk tentakler fest med liten innsats for å skape en frodig, grønn design. Etterfølgende eviggrønne vinstokker er ideelle fordi de forblir levende grønn alle årstid lang og er en fargerik kontrast. Vokse snikende vintreet i næringsrik jord å krype opp og rundt veggen. Alternativt, hvis du ikke har frisk jord, plante vinrankene i beholdere ved foten av stukk veggen.

Vinranker

Vinranker er hardfør staude vinstokker som lett klatrer opp stukk vegger for en langvarig tillegg til plass. Unge grapevine tentakler er veldig sterk og ser slående innramming en stukk patio vegg for en grand, frodige inngang. Om sommeren fylle grapevine's blader stukk veggen med lyse grønt løv. Dinglende frukten av druer kontrasten med lyse bladene for en duftende sommer vinranke. I høst utdype bladene til crimson farge å gi farge mot stukk veggen. Vinranker vokser best i hardførhet soner 5 til 8.

Moonflowers

Denne twining årlige vine er en rask snikende anlegg som vil ha stukk veggen dekket med lyse blomster på et blunk. Moonflower har duftende 5 tommer blomstrer som swirl åpen i skumringen, og lukke ved daggry, derav navnet moonflower. Snikende bladverket vokser opp til 15 fot i høyden med hjerte-formede blader. Moonflower foretrekker fuktig, godt drenert jord og full sol å blomstre. Fargene på denne lyse blomst inkluderer hvit, rød, lilla, blå. Attraktiv, tett løvverk er lys grønn og og ideelt vokst vegger, arbors, gjerder og trellises. Innramming en stukk vegg, er moonflower perfekt. Den beste USDA hardførhet sonen for moonflowers er 8.

Clematis

Denne fargerike coiling vine har muligheten til å klatre opp stukk veggen raskt. Lyse blomster av clematis legge til pakker med farger i landskapet og vokser opp til 25 fot i høyden, ideelt for å dekke en stukk vegg. Duftende, hvite blomstrer komme hver vår til å lyse opp landskapet. Bladene på clematis er mørkegrønne, blanke og kontrast pent med fargerike blomstrer. Clematis vintreet foretrekker godt drenert jord og full å delvis skygge trives. Denne enkel dyrker er veldig populært vokser langs postbokser og lampposts. Clematis er best egnet til USDA hardførhet soner 7b til 9.

Jasmine

Dette semi evergreen til løvfellende vintreet har en rask vekst. Løvverk twining produserer hvite duftende blomster på forsommeren. Jasmine vintreet vokser opp til 8 fot i høyden og foretrekker full sol å delvis skygge trives. Snikende jasmine også foretrekker fuktig, godt drenert jord. Dette hardfør vinranker er tørke-tolerant, ideelt for varme, tørre klima. Jasmine vokser best i USDA hardførhet soner 7b til 8.