Planter som inneholder Urushiol olje

November 1

Planter som inneholder Urushiol olje

Urushiol olje er en tung, sterk, langvarig organisk allergen. Direkte kontakt med olje, røre den, blåmerker eller bryte en plante som inneholder den eller berøre noen som har urushiol olje på dem, eller deres klær, forårsaker en kløende, rød, smertefulle, blemmer utslett. Skrape eller gni utslett før fjerne alle urushiol sprer det og gjør det verre.

Gift Ivy

Poison ivy er den mest kjente urushiol olje. Den vokser vanligvis langs kantene av enger, skoger og parkeringsplasser i hele USA og Canada. Det må lyse eller lett filtrerte sollys og vil ikke overleve i dyp skyggen. Gift ivy vokser som en liten busk eller klatreplante med skinnende mørkegrønne blader som vokser i klynger av tre taggete, spisse brosjyrer som rød og gul høsten.

Gift eik

Gift eik er en liten eller stor busk eller vintreet, økende som en stor busk i åpne, solrike områder og som en vinranke i skyggelagt woodlands. Den har skinnende, lysegrønne blader som rød slutten av høsten, vokser i grupper på tre brosjyrer med lobed kantutjevning. Plantene er mer utbredt i det vestlige USA. Den blomstrer om våren, produsere små, hvitaktig grønne blomster som produserer hvitaktig grønn frukt sommeren fuglene spiser. Plantene vokser fra frø distribuert fugler og underground root stilker.

Gift Sumac

Gift sumac er ikke en vanlig plante, sannsynligvis på grunn av sin foretrukne habitat. Det er funnet i det østlige USA i myrer og myrlendte områder, med røtter i vann. Den vokser som en busk eller lite tre med skinnende lys grønn ovale blader som vokser i grupper av 13, med blader som grodde parvis langs grenen og ett blad på spissen av grenen.

Andre kilder

Andre kilder til urushiol olje omfatter foringsrør av cashew og paranøtter, skinn eller rinds mango og blader av mangotrær. Dette er ikke like vanlig som det poison ivy, må eik og sumac planter, kommersielle arbeidere i kontakt med disse kildene bruke verneklær og utstyr for å unngå kontakt med utgitt olje under høsting og behandling.