Planter som inneholder benzosyre

December 14

Planter som inneholder benzosyre

Benzosyre er en enkel organisk stoff med en syreholdig kjemiske gruppe, kalt en carboxyl gruppe, knyttet til en hydrokarbon ring. Det er bare svakt surt, men ved normale Fysiologiske pH mesteparten av benzosyre molekylene i en løsning vil ha gitt opp en hydrogenion eller bli deprotonated; de resulterende molekylene av benzoate er mye mer løselig i vann. Benzosyre finnes i mange bær og en rekke andre planter.

Forekomst

Ifølge Verdens helseorganisasjon inneholder mange planter benzosyre på lavt nivå; faktisk er denne forbindelsen svært vanlig i planter. Harpiks fra styrax trær og busker inneholder spesielt høye nivåer - noen ganger så mye som 20 prosent. Bær, spesielt av planter i slekten Vaccinium, har også høy benzosyre innhold. De fleste bær har omtrent 0,05 prosent benzosyre innhold. Tyttebær, blåbær og lignende frukt kan inneholde så mye som 300 1000 milligram av benzosyre per kilo frukt.

Mat

Siden benzosyre er svært vanlig i anlegget verden, vil du finne sporingsnivåer av denne kjemiske i de fleste av plantene som du spiser. Poteter, bønner og frokostblandinger, for eksempel inneholder vanligvis opptil 0,2 milligram per kilo benzosyre, mens soyamel og nøtter har alt fra 1.2 til 11 milligram per kilo. Anis frø, kirsebær bark, kanel, nellik og svisker er vanlige eksempler på planter som inneholder benzosyre.

Rolle

Benzosyre bruker som et mellomprodukt i syntesen av andre viktige forbindelser, spesielt salicylic syre, som spiller en viktig rolle i regulering av anlegget Svar å infeksjon. Tobakk planter, for eksempel inneholder benzosyre og bruke enzymet 2-hydroksylase for å konvertere den til Salisylsyre svar på virusinfeksjon. Benzosyre dannes likeledes epler på trær som har blitt infisert med en sopp og celler fra japansk svart furutrær infisert med furu tre nematoder.

Andre funksjoner

Planter som inneholder benzosyre også bruke det som en slags naturlig konserveringsmiddel som fraråder bakterievekst, som er en annen grunn hvorfor infeksjon øker produksjonen av benzosyre i mange planter. Denne funksjonen er svært lik de hensikt benzosyre serverer for mennesker, som bruker den som et konserveringsmiddel i frukt drikker, drikkevarer og en rekke andre matvarer og personlig pleie produkter. Vanligvis legges i form av sodium benzoate, siden dette er mer løselig i vann.