Planter som har vaskulær vev

January 3

Muligheten til å holde vann og næringsstoffer i vedvev, rør-liknende celler finnes i hele blader, stengler og røttene, gir vaskulær planter en fordel over deres ikke-vaskulær fettere. Planter er ikke begrenset til å leve nær elver eller bekker eller i sumper. Samme cellen vegger som hjelper holder fuktighet i planter også gi en strukturell støtte som gir større vekst og større biologisk mangfold.

Trær

De stammer, kofferter og bladene av trærne alle har vaskulær vev. Vann og næringsstoffer er trukket inn i treet av røtter og opp stammen til grenene og til slutt til bladene der den brukes for fotosyntesen. Bladene har en grønn substans som kalles klorofyll, som bruker vann og karbondioksid fra luften lage sukker og stivelse. Vaskulær pakker i bagasjerommet produserer også treets ringer. Som treet aldre, meristem, delen av treet som vokser og transporterer væsken, beveger seg mot midten. Eldre vedvev cellene, de som bærer vann, tette opp og slå til tre rundt meristem. Disse cellene er hvilken form ringene av et tre. Eksempler på trær er furu, verdifull trelast kilde og eik, verdifulle for møbler bygningen. Sukker maple, i den nordøstlige delen av USA og i Canada, har en særlig søt saft som er høstet og omgjort til lønnesirup.

Gress

Kjøre over prærien i USA eller Canada, og du vil være omgitt av gress, enten naturlig eller dyrket varianter. I høyt gress prærien, kan den store bluestem vokse til å bli over åtte fot høy med en omfattende rotsystem som vokser nesten så dypt i Søk etter vann og næringsstoffer. En annen innfødt gresset er prairie dropseed. Det har en tendens til å vokse i tett clumps i naturen og en primær beite anlegg for både naturen og husdyr. I noen av de sørlige sletten statene vokser bønder dropseed for storfe feed. Indisk gresset er en solid Luke-aktig plante av prærien. Dens vaskulær vev gjør at den tåler både varmen og bli begravd under snøen i vinter. Det gir vinteren mat for dyrelivet.

Blomsterplanter - Ornamentals og fruktdyrkingslandet

Blomstrende planter er ikke bare rosenbusker med sine store prangende blomster og duftende dufter eller feltet i solsikker peker sine gule fringed ansikter skyward. Vaskulær planter inkluderer noen arter som produserer en frukt. Blomsten er kjønnsorgan for anlegget. Med hjelp av bier, fugler og andre insekter, blir pollen fra en blomst transportert til en annen. Når pollinated, blomsten faller av og befruktet eggstokken endres til en frukt har som frø. Blomstrende planter som jordbær vokser lav til bakken og har tendens til spre raskt. Andre, vokser som bjørnebær eller blåbær, i busker. De fleste trær er også blomstrende planter som produserer noen type frukt eller nøtter. Disse trærne inkluderer epler, moreller, pærer og appelsiner, som er kommersielt.

Bregner - Seedless karplanter

Noen av de eldste plantene er seedless. Noen bregner nedstammer fra planter datoen tilbake til dagene av dinosaurer. I Hawaii vulkaner nasjonalpark, Hapuu eller Hawaii treet fern, vokser i en semi våt skog nær Kilaueas krateret. Bregne kan vokse til å bli 20 fot høyt med fronds måling fra tre til ni feet. Dette bregne vaskulær natur gjør at den kan vokse høye, men så langt som reproduksjon går, det er litt av en hybrid. I stedet for frø produserer hapuu spores, som linje undersiden av fronds. Hapuu treet bregner fremdeles er avhengige av vann for befruktning og spore spredningen.