Planter som har torner, nagler og Prickles

April 24

Planter som har torner, nagler og Prickles

Torner, nagler og prickles er alle hard, spisse utvidelser som vokser på en plante blader eller stammer, og noen ganger begge. Gartnere bruker ofte begrepene "Torn" og "forklare" om hverandre. Men hvis du snakke med en botaniker eller horticulturalist og kaller en torn en spennende, kan du bli korrigert. Det er forskjeller mellom torner, nagler og prickles.

Torner

Fra et biologisk perspektiv, en torn er faktisk en modifisert gren eller stamme på en plante. Torner kan betraktes som "henge spikre" på planter og deler av anlegget for å unngå for enhver pris. Torner kan ripe eller punktere huden nok å gjøre det blø. Det er to hovedavdeling arter av planter som har torner. Det kan komme som en overraskelse for noen at roser er medlemmer av verken arter.

Saftig sitron brukes til å lage en mugge brus eller til pynt sjømat og andre matvarer. Den vokser på en gren med torner på sin kvister. Populære varianter vokst i USA er litt vanskelige Meyer sitron, den mildt vanskelige Ponderosa og svært vanskelige grov sitron.

Den andre vanskelige planter er Carissa. Plantene vokser som eviggrønne busker og trær med stjerne-liknende blomster, minner om jasmine. Carissa vokse innfødt i tropiske klimaer av Australia og Afrika. og blomstene tiltrekke fugler og sommerfugler. Når blomstene dør, bære de lyse scarlet-farget spiselig frukt. Carissa er dyrket som en hekk busk. Kultivarer inkluderer Carissa macrocarpa ' store Num-Num, "Carissa amantungulu - som har felles navn er Natal plomme- og Carissa bispinosa, som er vanligvis referert til som 'Num-Num' og vokser innfødt i Sør-Afrika.

Prickles

Prickles er planter hva hår er for mennesker. Prickles vokser på det ytre laget av et anlegg stammen. Grov natur prickles gjør ofte folk forvirre dem med torner. Det er tilfelle med roser. Mens folk refererer til dem som "vanskelige", er rose stammer faktisk "stikkende," fra en biologisk ståsted. En av prickliest rosene i familien kalles selv den stikkende Villrose (Rosa acicularis). Dette rose kan vokser som en buskete busk og heves i hager eller finnes naturlig i skoger og langs elvebredden. Kaktus er også karakterisert som stikkende planter.

Pigger

Ordet "toppene" er mer av et hagebruk begrep enn en biologisk ord. Blomster er ofte referert til som "toppene." Clethna alnifolia 'Hummingbird' er en slik plante. Det er en sommer-blomstrende busk med duftende blomster som vokser på anlegget lenge spike-lignende stammen, tiltrekke Sommerfugler og hummingbirds til sin nektar. En annen favoritt er Hosta ventricosa, en hardfør urteaktig skygge-kjærlig flerårig som blomstrer med pigger av violet blue blomster fra mai til juli. Så er det Tylecodon reticulates, en saftig bonsai opprinnelig fra Afrika, med pigger av flat rørformede bladene som vokser fra stengel-lignende skudd som ligner ingefær rot.

Spines

Noen interessert i vanskelige, bustete eller stikkende planter bør også vurdere spiny planter. Biologer faktisk referanse planter med "spines" oftere enn planter som har "toppene." Spines er endringer i strukturen i plantens blader. Thistle, Ilex og Berberis er eksempler på planter som har tornar. Spines kan være så forrædersk som torner. For eksempel regnes artisjokk Thistle (Cyara cardunculus) som en invasiv ugress i USA. Dens skarpe spines satt opp en ugjennomtrengelig barriere, stimlet ut planter i naturen, dyr og mennesker.