Planter som er bra for personvern frem en gjerde

April 12

Planter som er bra for personvern frem en gjerde

Bruke planter som en kantlinje er en attraktiv måte å gi din hage og hjem personvern. Det finnes flere typer å velge mellom som vil ikke bare gi personvern, men vil også øke utseendet til din hage. Når du velger hvilke planter å bruk, sjekk USDA anlegget Hardiness sonen kart å sikre vil planter du vokse i ditt område. Hvis du trenger planter å gi personvern året rundt, er det mulig at du må plante evergreens.

Tuja

En tuja er et godt anlegg for å gi personvern langs en gjerde. Når de treffer modenhet, er arborvitaes vanligvis svært tett, ca 40 til 50 fot i høyden og pyramideformet i form. Ifølge Extension Service ved Ohio State, "For beste vekst, plante tuja i fruktbar, godt drenert men fuktig jord i full sol, selv om lys er akseptabelt." Du skal beskjære disse plantene i tidlig på våren, selv om fleste velger ikke å beskjære dem hele. Plantene er relativt billig, så kjøpe flere opprette en hekk-aktig utseende ikke bør være for dyrt.

Boxwood

En annen er plante som fungerer bra for å gi personvern i Boxwood. Boxwoods har blitt brukt siden kolonitiden ganger og er fortsatt vanlig i dag. De brukes i en rekke måter i landskapsarbeid men arbeid spesielt godt for å gi personvern. Du har mange valg når det gjelder å velge hvilken å bruke siden du kan få høy eller kort som fort eller sakte voksende former for Boxwoods. Hvis du velger å plante Boxwoods, sørge for at området har godt drenert jord og at du vanne plantene regelmessig.

Cherry Laurel

Cherry Laurel, et eviggrønt tre, tilbyr privatliv hele året. Ifølge University of Floridas forlengelse Service, er "Cherry Laurel, en pålitelig, lett dyrkes, nordamerikanske innfødt, tett foliated med blanke, mørkegrønne eviggrønne blader." Det kan vokse opp til 40 fot i høyde, med spredning av ca 25 fot, men vanlige beskjæring vil holde det mindre og gi det en hekk-aktig utseende hvis du ikke ønsker å vokse til maksimal størrelse. Moderat veksten vil gi personvern relativt raskt, men dette treet endre ikke farger høsten.

Grensen liguster

Grensen liguster er en type evergreen busk som kan vokse opp til 10 til 12 fot i høyden. Hvis det er for stor for deg, bare holde dem beskjæres til en mer håndterlig størrelse. Liguster gir små hvite blomster i slutten av våren, så det vil legge litt farge til din samtidig som personvern. Grensen holdt riktig trenger full Søn delvis skygge og godt drenert jord å trives.