Planter med trompet blomster & gummi blader

August 1

Et vellykket landskap starter med valg av planter i henhold til deres bruk i hagen og farge og tekstur som de bidrar. En rekke planter blomstrer med trompet-formet blomster i en rekke farger sammen med skinnende, eviggrønne eller løvtre løvverk som føles som gummi når rørt på grunn av en tykk og glatt tekstur. Tilpasningsevne anlegget til lokale vekstforhold og nettstedet størrelse er blant de viktige tingene å huske på for en godt utformet hage.

Angel trompet

Angel trompet, Brugmansia suaveolens, er en stor busk eller lite tre native til sørøstlige Brasil. Semi woody planten vokser til en eldre høyde på 6 til 15 fot og har stor, gummiaktig, 10-tommers lang og 6-tommers bred løvverk. 12-tommers lang, trompet-formet, duftende blomster i nyanser av gult, rosa og hvit blomst våren og vokse hengende nedover. Hardy i USDA soner 10 til 12, angel trompet trives i full sol eller delvis skygge. Floridata sier at når vokst i skyggen, fabrikken produserer færre blomster og gummiaktig bladene er større. Vann anlegget regelmessig for optimal vekst og overføres med frø.

Allamanda

Allamanda, Allamanda cathartica, er en tropisk klatreplante med twining vekst vane og dypt veined, gummiaktig, skinnende løv. Opprinnelig fra Brasil, allamanda blomstrer med trompet-formet, store, gule blomster etterfulgt av Pod full av frø. Allamanda, også kalt golden trompet, er hardfør USDA soner 9-11. Vintreet tilpasser seg til ulike typer jord, men unngå en overdrevet alkalisk jord som dette gjør anlegget utsatt for chlorosis. Plante i områder av solen til lys skygge for optimal vekst. Floridata råder spre med bartre eller løvtre borekaks tatt i penvær.

Fiolett trompet Vine

Fiolett trompet vintreet, Clytostoma callistegioides, trives med minimal forsiktighet. Gummiaktig, glanset, avlang bladverket er 3 inches lang og 1 1/2 inches bredt. Trompet-formet, lys lilla, 3-tommers blomster med mørk lilla striper blomstrer i slutten av våren. Fiolett trompet vintreet er opprinnelig fra sørlige Brasil og Argentina og vokser i noen godt drenert jord. Plante i en frodig, fuktig jord for beste vekst. Fiolett trompet vine hardføre i USDA soner 8 til 11 og foretrekker lyse sun eller delvis skygge.