Planter i Libya-ørkenen

March 12

Libya-ørkenen ligger i den østlige delen av Afrika og sprer seg over den sørvestlige delen av Egypt, østlige Libya og nordvest Sudan. Libya-ørkenen er en region i Sahara-ørkenen. Dette tørre klima kan ikke virke som det ville tillate planteliv å vokse og blomstre, men en rekke forskjellige plantearter har tilpasset for å vokse i Libya-ørkenen.

Calotropis procera

Calotropis procera, kjent som Sodomas Apple, er en giftig anlegg i regionen libyske i Sahara. Dette anlegget har grønn-grå frodige løvverk og produserer lys rosa og gule blomster blomstrende. Disse blomstene gjøre vei for lille grønne frukter som er høylig giftig når forbrukes.

Daddelpalme

Dato palm regnes som en av verdens eldste mat produserende trær og er innfødt til Libya-ørkenen. Dato palm er et hurtig voksende tre som vokser rundt en fot per år, med noen varianter nå en moden høyde på like høye som 100 fot. Dette treet fanned, mørk løvverk og produserer små, brune dato frukt som er trygg for menneskelig konsum. Mens dato palm kan overleve på minimalt med vann, vokser den vanligvis i oaser.

Artemisia afra

Artemisia afra er en duftende busk i noen deler av Libya-ørkenen. Denne ørkenen busk vokser i tykke, bush grupperer og har mørkt grønt løv. Av stilkene av Artemisia afra er skarp og riflet, men er myk og bregne-lignende. Artemisia afra brukes til medisinske formål i ulike regioner i Afrika og brukes til å behandle mange plager som kalde, hodepine, intestinal ormer og malaria.