Planter for Under en valnøtt treet

December 25

Planter for Under en valnøtt treet

Valnøtt er et løvtre som bærer frukt i form av nøtter. Det finnes over 20 arter av treet med seks native til Nord-Amerika. Valnøtt trær er i slekten Juglans. Det høyeste valnøttreet kan nå 100 fot og de er en varige treslag. Alle valnøtt trær har allelopathic natur. Dette betyr de et stoff som forsinker vekst av konkurrerende arter. Dette kan gjøre det vanskelig å plante rundt en valnøttreet i hagen din.

Valnøtt trær

Valnøtt trær har lacy sammensatte brosjyrer som veksler langs stilken. Antall brosjyrer er delt inn i et oddetall fra syv til 23. Mannlige blomster droop i grasiøs catkins mens kvinnelige blomster er i piggete klynger. Fruktene er født enkeltvis eller i par på grenene og er innkapslet i et tøft ytre skall. Unge har stor rotsystem dobbelt så stor som treet. Barken er grovt og grå og bladene er løvfellende men gir en farge show før de faller.

Juglone

Alle deler av valnøttreet produserer juglone. Flere andre treslag utstråler giften som engelsk valnøtt, hickory og pecan. Juglone kan ikke tas i vann, men en plante kan bli påvirket når det vokser i 1/2 tommers fra en valnøtt rot. Hydrojuglone er fargeløs og nontoxic og den opprinnelige formen på juglone. Hydrojuglone blir til juglone når de utsettes for luft og jord. Utsatt for juglone begynner å vil., gult og til slutt dør.

Planter med Juglone følsomhet

Valnøtt allelopathy forblir i jord lenge etter at treet har dødd eller fjernet. Noen planter tåler juglone, mens for andre er det en dødsdom umiddelbart. Tomater er spesielt følsomme og marsvin når testing composted valnøtt for toksisitet. Poteter, blåbær, asalea, red pine, fjellet laurbær, rhododendron og apple er noen typer planter som juglone er dødelig. Giftige sonen på en moden valnøttreet er vanligvis 50 til 60 fot, men kan utvide til 80 føtter, så forsiktighet må utvises når plante disse planter på samme eiendommen.

Planter tolerante av Juglone

Noen trær som judastre, japansk maple, catalpa og hemlock synes å overleve helt fint i en valnøttreet. Noen liten marigold, bratsj, zinnia, morgensol og begonia kan sprite området under treet. Euonymous, daphne og noen clematis kan legge til tekstur og selv klatre opp tre. Stauder som vil tåle juglone er enorme, men mange av dem er arter som trillium og flox. Noen knoller og pærer vil trives i visse hosta varianter, crocus og snø slipp. Blant stauder er gress, busker, blomster og ranker. Noen grønnsaker og frukt finner at juglone ikke er for giftige. Fersken, nektarin, kirsebær og plomme kan vokse rundt en valnøttreet. Squash, melon, bønner, gulrøtter og mais er spiselige avlinger å prøve i området.