Planter for sørvendt balkong

October 11

Planter for sørvendt balkong

En sørvendt balkong mottar intens slutten av ettermiddagssolen så planter plassert der må være varme og tørke tolerant. Velg solid stauder, ettårige og med urter og grønnsaker. Plante dem i en potting blanding som inneholder vermikulitt eller perlite å bevare fuktighet og vann dem daglig, om nødvendig, å holde jorda fuktig.

Årlige blomster

Gamle standbys, som petunias og geranier, tåler sørvendt balkong hvis gitt rikelig med vann. Flytte petunias til et skyggefullt sted i løpet av ettermiddagen hvis de begynner å vil.. Andre mindre vanlige ettårige inkluderer vinca, også kjent som Madagaskar vinca. Dette anlegget er en lavtliggende bunndekkende, men også vokser i containere. Blomstrer kommer i et bredt utvalg av blomster og den tåler tørke, samt varme. Lisianthus er en annen varme-tolerant årlig som vokser 12 inches høy og har cup-formet blomstrer. Flere medlemmer av Ipomoea familien gjør fantastiske beholder plantene for varm, solrik områder. Moonflower og morgensol vinstokker produsere store, trompet formet blomstrer hele sommeren, søtpotet vintreet legger til intens farge mixed ordninger.

Stauder

Stauder kommer tilbake år etter år. I potter, kan de ikke returnere pålitelig hver vår. Når du velger stauder for beholdere, Velg de som bo kompakt, eller plante dem i en stor container. Lavendel gjør en utmerket beholderen anlegget og tåler tørt, varmt forhold. Coneflower, Jupiters skjegg og coreopsis også trives i varmen. Stauder blomstrer ikke hele sommeren som ettårige gjør, så vurdere å plante dem med andre planter å forlenge sesongen.

Grønnsaker og urter

Med grønnsaker og urter vil trives på en sørvendt balkong. Plante tomater, paprika, bønner og sommer squash i store potter eller whisky fat. Fyll containere med en rik, lett potting blanding og gjødsle dem hver tredje uke med en vannløselig gjødsel. Sun-loving urter, inkludert basilikum, rosmarin, timian og dill vokse i containere, også.

Betraktninger

Før planting grønnsaker eller blomster i store potter, kontroller at balkongen er stabil nok til å holde tunge vekten. Installere drypp systemer i potter å automatisk vanne plantene hvis mulig. Flytt beholdere hvis de begynner å vil., selv etter vanning, på grunn av intens varme.