Planter for fuktig skygge i Storbritannia

March 19

Planter for fuktig skygge i Storbritannia

Når hagearbeid, er det avgjørende at du tar i betraktning innstillingen der du plante og dens iboende vilkår. Noen blomster krever full sol, mens andre liker del eller full skygge. En annen vurdering er fukt i bakken, som er noe som de i mange deler av Storbritannia står overfor når hagearbeid.

Fuktig jord og skyggelagte forhold er ofte funnet i skog innstillinger. Høye trær gir skyggen, noe som resulterer i dårlig lys for vegetasjon, og jord er våt og peaty. Noe som du vil merke om fuktig-kjærlig planter er at de har store bladene som er mørk grønn. Dette gjør dem i stand til å flytte hver bit av sollys som klarer å gå inn i fuktig, skyggefulle området. Planter som gjør godt i fuktige områder kalles myr planter fordi de liker tunge, fuktig jord og skyggen.

Bugbane, kompakt hortensia, Fritilliary

Bugbane, som har rosa hvite blomster og mørk lilla løvverk, er et godt valg for et vått område. En kompakt form for en hortensia, kalt hortensia serrata, liker fuktige jorden som en blomst kalles fritilliary, som blomster i skyggen og aldri tørker ut.

Marsh Marigold Ficaria

Marsh marigold (caltha palustris) kan plantes i fuktige områder eller sammen med dammer. Den har en kjøttfulle stammer, nyre-formede blader, og store gule chalices. En våren blomstrende blomst som trives i fuktige bakken er Blåveis Ficaria eller frekk Hussy, som har bronse blader og blomster. Ficaria vokser fra en rhizome.

Japansk Maples

Japansk Maples er trær som vokser godt i denne tilstanden. En lønn vil øke til et lite tre eller et skuldertrekk og er en vakker farge i høst.

Astilbe, Clematis, geitost skjegg

Falske geitemelk skjegg, eller Astilbe, er en blomst som trives i fuktige forhold som gjør clematis, som er en klatring blomst. Det vitenskapelige navnet for clematis er Kasmu. Aruncus dioicus (geitost skjegg) er en annen plante som liker fuktighet. Den har bregne blader og fjær av hvite blomster.

Lily av dalen og bregner

Lily av dalen har delikat hvite blomster. Blomsten trives i fuktige forholdene. Struts fjær bregner, også kjent som shuttlecock, godt i fuktig innstillinger, bemerker Best4plants.uk.co. Faktisk gjøre de fleste bregner i denne typen miljø.