Planter for en Square Foot hage

April 25

Kvadratfot hagearbeid har blitt veldig populært med gartnere som ikke har mye plass og vil ikke mye vedlikehold. Mens du kan absolutt plante blomster, vokser den virkelige fordelen urter og grønnsaker, sparer du penger som ellers ville gå til dagligvarebutikk.

Loddrett avlinger

Hvis vining avlinger hadde ingen støtte, ville sine vinstokker og blader ta over hagen din, så du må gjøre dette vokser vertikalt. Agurker, erter, squash, pole bønner, squash og tomater er eksempler på planter som trenger staking. Planlegg hagen slik at disse vertikale growers ikke vil skyggelegge kortere planter eller kuttet av luftstrømmen som de vokser.

Tidlig avlinger

En av fordelene med en kvadratfot hage er at noen grønnsaker kan plantes tettere sammen, holde ugress i sjakk, forlater gartneren med mindre arbeid å gjøre. Salat og greener er et godt eksempel, basilikum, persille og koriander. Hvis bete greener er en delikatesse hjemme, plante rødbeter tett sammen og bruke tynning som bete greener. Spinat, Swiss chard, brokkoli og grønne løk fungerer bra, også.

Sommeren avlinger

Grønn og voks bønner er perfekt for en kvadratfot hagen; de er mye lettere å plukke når de er plantet i en ren kvadratfot. Dill og fennikel vil tiltrekke Sommerfugler og bier, og rosmarin, lavendel og salvie vil gjøre hagen din duftende. Gulrøtter kan vokse fritt (og rett) i lys jord i en hevet garden, rødbeter, pastinakk og annet rot avlinger. Peppers vil gjøre det bra hvis du ikke gjødsle dem; befruktet pepper planter vokse vakre planter med ingen paprika.

Fall Harvest

Poteter, søtpoteter og kål bare ta for mye plass til å arbeide effektivt i en kvadratfot hage. Det kan hende du kunne få en nedgang beskjære spinat eller salat hvis dagene er kult.