Planter & busker som vann

July 29

Mange plantearter trives enten langs vannkanten, direkte i vann eller veldig våt jord. Blant dem er stauder, bregner, busker og trær. Planter og busker som trives på en overflod av vann tjene som spesialiserte landskapsarbeid aksenter langs grensene til dammer, i lavtliggende våte flekker i et verft og vann hager.

Vann Clover

Vann og myr hager, i tillegg til kantene av dammer, er egnet sted å etablere vann clover (Marsilea quadrifolia), også kjent som pepperwort. Innfødt å Europa men naturalisert i deler av USA, vann clover vokser ca 6 inches høy, i eller rundt vannet, med blader som ligner kløverne. Vann clover ikke tåle kaldt klima, så dens habitat er begrenset til US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 6 til 10. Vann clover virker best når det er plantet i full sol, men arten kan håndtere et skyggefullt område.

Rose Gold fitte Willow Melanostachys

Som en skjerm i våte flekker eller nær dammer er rose gold fitte selje (Salix gracilistyla) en attraktiv bush vinteren. Økende til 10 fot, hybrid skjemaet kalt Melanostachys blomster i mars og foretrekker våt jord i konstant solen. Stammer har en lilla-sort glans til dem som er spesielt merkbart i vintermånedene. Denne kultivaren har et sikkerhetsproblem for programfeil som vekter og bladlus, men det fungerer bra der andre busker ikke klarer å ta tak. Klipp din Melanostachys tilbake til bakken hver 3-4 år og se den returen sterkere enn noensinne.

Lizards halen

Vokse øgles hale (Saururus cernuus) i en dekorativ bassenget eller plassere dette vann-kjærlig anlegget ved siden av et tjern ditt land. Lizards halen er en flerårig som vokser i alle lysforhold og selv blomster i skyggen. Små, hvite blomster dukke opp på toppene idet lang idet 1 fot, fra juni til høstens start. Lizards hale vokser mellom 1 til 2 fot og dets blader, røtter og blomster lukter sitrusfrukter.

Silkeaktig Dogwood

I oppfatning av Missouri botanisk hage er det ingenting spesielt oppsiktsvekkende om silkeaktig dogwood (Cornus amomum), men dens evne til å vokse i våtrom gjør det nyttig til landscapers. Silkeaktig dogwood bush vokser mellom 6 og 12 fot høy og forhindrer jorderosjon fordi den kan danne krattskog. Hvor dens grener møte bakken, ny vekst kan ta venting. Silkeaktig dogwood er en originalbusker i mye av den østlige delen av Nord-Amerika, er lett å transplantere og trives i sol og skygge.