Planter & blomster som vokser Under lys

January 10

Planter & blomster som vokser Under lys

Det er et bredt spekter av planter og blomster som vokser under lys innendørs. Riktig temperatur, tilstrekkelig vann, vanlig befruktning og en pott som er stor nok til å opprettholde anleggene gjeldende størrelse er andre viktige elementer for suksess. Du kan vokse en hel hagen innendørs under lys siden alt fra spiselige planter til dekorative planter vil trives så lenge de får det lated bekymre. Mengden plass som kreves for å dyrke planter og blomster under lys, avhenger av den eksakte varianter du vokser.

Frukt og grønnsaker

Gi dem tilstrekkelig lys og det store flertallet av frukt og grønnsaker vil vokse, blomst og frukt innendørs. Velg små frukter som er lett håndterlig som jordbær, eller velg frukttrær som er avlet for beholder kultur for de beste resultatene. Det er en rekke tempererte og tropiske frukter som vil gjøre ganske bra i en beholder. Dyrke grønnsaker innendørs under lys er ideell for personer som ikke har et verft eller som ønsker å vokse sine egne grønnsaker året rundt. De fleste varianter av grønnsaker, blant annet tomater, er egnet for voksende under lys.

Urter

De fleste urter dyrkes strengt for sine blader, men de vil blomstre og mange av blomstene er spiselig. Noen urter, som lavendel, dyrkes for sine blomster i stedet for deres løvverk. Urter er lett å vokse under lys, og er ideelle for folk som er nye til hagearbeid innendørs. De fleste er ganske liten, spesielt hvis du holder dem trimmet, så de er ideelle for voksende på en benkeplate eller en vinduskarm; bare sørg for å gi ytterligere lys slik planter stammer ikke blir svake og floppen.

Løv planter

Løv planter dyrkes hovedsakelig for sine uvanlige, fargerike og unike løvverk, men de kan også blomstre hvis de får tilstrekkelig lys og deres andre behov er oppfylt. Du kan ikke merke til dem hvis du leter etter dem blomster er vanligvis inconspicuous. Noen løv planter blomst ofte og andre ta mange år før de noensinne blomst. Høy intensitet innendørs lys føre ofte bladverket å vise farger du ikke kan se ellers.

Blomstrende planter

Blomstrende planter, som orkideer, har lenge hatt et sted innendørs under lys, men det er mulig å vokse nesten alle plante innendørs. Stauder, som er planter som kommer tilbake fra sine egne rotsystem år etter år, kan dø innendørs etter en stund på grunn av kulde å indusere dormancy. Ettårige planter, som vokser, blomst, angi frø og dø i en vekstsesongen, gjøre ganske godt innendørs, men igjen vil etter hvert dø tilbake. Tropiske planter er den beste blomstrende planter å vokse innendørs under lys, fordi de liker varme temperaturer og ofte blomst hele året.