Planter & alger i Everglades

March 17

Everglades ligger i Sør-Florida, den største eiendom i subtropiske våtmarkene i USA, som dekker mer enn 4.300 square miles. Innenfor dette enorme ørkenen finnes ni forskjellige økosystemer, gir habitat for hundrevis av arter. Planter og alger trives i varme og fuktighet i Everglades, inkludert mange endemisk, sjeldne og truede arter.

Spansk mose

Finnes over hele det sørøstlige USA, spansk mose (Tillandsia usneoides) er en epifyttiske (vokser på trær) plante noen ganger referert til som Florida moss. I Everglades oppstår spansk mose i løvtre og mangrove økosystem der det henger fra grener, samler næringsstoffer og fuktighet fra passerer luftstrømninger. Det har en uvanlig struktur har skjellete forankring stammer som brukes til å feste seg til trær grener, sender ned lange, stri stammer med slank, buede grå-grønne blader. Bladene er nær voksende og til slutt bli tangled, produsere en tykk matte eller skjegg vegetasjon.

Saw Palmetto

Vanlig gjennom Everglades, så palmetto (Serenoa repens) er vanligvis funnet i understory hengekøyer eller gammel løvtre skoger. De er små, fan-palm Art med tykk, gruppe badebukser toppet med 20 eller flere brosjyrer arrangert i avrundet fan form. Regionale fargeforskjeller eksisterer med innlandet så Calla produsere lys-grønne blader og de nær kysten har gråaktig hvit vekst. De produserer klynger av frukt i sommer, som er næringsrik og medicinally viktig.

Coontie

Coontie (Zamia pumila) er en gruppe urteaktige planten som overfladisk ligner mange palm arter. Coontie funnet i åpen skog gjennom Everglades, og foretrekker jord med en høy sand innhold og full sol. Den når 3 fot i høyden med en 5 til 6 - fots spredt og mørk-grønn, bregne-lignende løvverk som varer hele året. Den produserer rødbrun reproduktive kjeglene i slutten av vinteren som senere bærer liten, rød frø.

Månen Vine

Månen vintreet (Ipomoea alba) er en øm, tropiske flerårig opprinnelig til Sør Florida, inkludert Everglades. Det er et raskt voksende vintre, lett forbikjøring busker og trær i varme, fuktige forhold. Hjerte-formede blader er attraktive og lett gjenkjennelig, men vintreet er best kjent for sine blomster. Begynnelsen på forsommeren, bærer månen vintreet hvite, trompet-formet blomster som er 5 inches i diameter. De blomstrer i sen ettermiddag og tidlig kveld, slippe en behagelig duft.

Periphyton alger

Vanlig i marine og andre akvatiske Everglades, periphyton er en type bunnlevende (festet til bakken) alger som vokser i neddykket miljøer. Det er en blanding av flere små organismer som Cyanobakterie (blå - grønne alger) og andre former for alger, heterotrofe mikrober og organisk materiale. I Everglades, periphyton algene er oftest sett i tett matter langs grunne farvann og mangrove-sumper, selv om det finnes også på havbunnen i Florida Bay.