Planter å vokse trenger Rock vegger

February 12

Planter å vokse trenger Rock vegger

Vurdere en vinranke og første tanke kan være av en loddrett plante, men vinrankene er nyttig i en vannrett retning også. Landscapers kan dekke skjemmende rock vegger eller forbedre utseendet med bestemte vinstokker. Noen av disse etterfølgende planter generere blomster av en svært dekorative natur, mens andre avhenger av deres løvverk og/eller frukt å forbedre en fjellvegg.

USDA soner 3 og 4

Clematis virginiana er det vitenskapelige navnet for woodbine, en viltvoksende busk som vil vokse over en fjellvegg. Også kalt virgin's bower, denne vine vokser til 20 fot og kommer med fordelen av å være en sen blomstrende plante, produsere sin aromatiske hvite blomster fra August til oktober i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 3 og 4. Amerikanske bittersøt, Celastrus scandens, også camouflages en fjellvegg, økende til 20 fot og spre seg til 6 fot. De lyse røde bær legge til farge høst og vinter månedene, med hjemmeværende ofte bringer i tråder av dette anlegget som dekorasjoner.

USDA soner 5 og 6

Trompet creeper, Campsis radicans, er lett å vokse; faktisk kan unnslippe dyrking og bli invasiv hvis du tillater det, notater Universitetet i Connecticut Plant Database. Bruk den i USDA soner 5 og 6 for å dekke steinvegger, som det utvikler seg langs bakken og over steinene. Sine prangende, rørformede blomster lokke sulten hummingbirds, blomstrende i juli og August.

Sviske tilbake veksten av sølv blonder vintreet, Fallopia baldschuanica, å holde den fra å spre seg fra rock vegger i andre områder. Vokser som 35 fot i et enkelt år, har det grønt løv og krem hvite blomster fra sommerens start til første frost.

USDA soner 7 og 8

Vinter jasmine, Jasminum nudiflorum, er en kinesisk anlegg som tar form av en etterfølgende busk når dyrket langs bakken. Dens stammer vil dekke en fjellvegg. Anlegget får sitt navn fra blomster pryder grenene før noen blader utvikler, ofte så tidlig som mars i USDA soner 7 og 8.

Søt høst clematis, Clematis terniflora, vokser 12 inches høy, men 10 fot bred som en bunndekkende, engulfing eyesores som vaklevorent rock vegger. Duftende kremen hvite blomster vises i August og September. Denne arten av clematis gjør det bra i skyggefulle områder.

USDA soner 9 og 10

Carolina gul jasmine, Gelsemium sempervirens, trives i varmen forbundet med USDA soner 9 og 10. Det vil vokse i form av et buskete anlegg langs bakken, hvor det kan dekke strukturer som en fjellvegg med sin løpere. Så tidlig som februar, denne arten gir gule blomster, men advare barna at blomstene og bladene er giftig hvis det spises.

Ficus pumila, klatring fig, dekker rock vegger med løvverk 1 tomme lang, hjerte-formet. Denne østlige asiatiske importen vokser til 15 fot, med en melkeaktig sap væskende fra stilkene og frukt som ser ut som små pærer fremvoksende fra blomstene.