Plante mat for busker

April 10

Plante mat for busker

Busker og busker brukes ofte som bakgrunn eller sikring planter i landscape tegninger og hager. Omsorg for busker riktig innebærer å gi dem den rette typen plante mat kan stimulere vekst, blomstrende og helse. Plante mat bør gis busker i tillegg til andre grunnleggende omsorg praksis som beskjæring og ukentlige vanning.

Plante mat fordeler

Plante mat eller gjødsel er avgjørende for busker og busker å dyrke sunn hele året. Legge til plante mat til jord rundt foten av en busk tidlig om våren gir nødvendige næringsstoffer til anlegget at den bruker når den kommer fra vinter dormancy. Næringsstoffer i plante mat gir bush energien må produsere nye vekst for året, som gjør det mulig å motstå pest problemer.

Jordtype

Type jord som en busk vokser påvirker type plante mat nødvendig. Jord med tilstrekkelig pH og næringsstoffer trenger mindre gjødsel. Fast-release anleggstypene mat er vannløselige, som betyr næringsstoffer leveres til busk raskere. Men lekke fast-utgivelsen gjødsel også ut av jord raskere, spesielt hvis jord er løst pakket eller sand. Slow-release planteføde gir næringsstoffer som nitrogen over en lengre periode.

Bruke plante mat

Mengden av anlegget mat på en busk er like viktig som den mottar. Etter Clemson samarbeidende forlengelsen, kan busker motta opptil 4 lbs. av nitrogen for hver 1000 kvadratmeter føtter rot spredning; røttene til de fleste busker dekker en og en halv ganger avstanden som kronen. Men kan å bruke for mye nitrogen-baserte plante mat resultere i gjødsel brenne. Følg alle instruksjonene på plante mat pakke for de beste resultatene.

Tidsramme

Timing anvendelsen av gjødsel riktig er viktig for helsen til bush. Våren er den beste tiden for å bruke plante mat, men det kan også være nyttig å bruke mer gjødsel i begynnelsen av sommeren. Varmen og vekst i sommer kan utarme næringsstoffer i jordsmonnet, noe som gjør det nødvendig å legge mer plante mat til bushen, så lenge jorden er fuktig nok å hindre gjødsel brenne.