Planlagte flerårig hager

October 8

Planlagte flerårig hager

Stauder, blomstrende planter som bor mer enn to vekst sesonger, gjør et utmerket valg for en fargerik blomsterhage. Design, må imidlertid nøye planlegging og oppmerksomhet på detaljer for hagen å nå sitt fulle potensial. En riktig utformet flerårig hage legger skjønnhet til din eiendom og kan fungere som både et interessepunkt og et sted å oppdatere din ånd.

Nettstedet

Velg et godt synlig sted for flerårig hagen. Vurder om du kan se hagen fra inne i ditt hjem. Velg et område i front yard, hvis du ønsker din stauder observert av forbipasserende. Velg et område i bakgården hvis du ønsker en mer privat hage. Vurder eksisterende funksjoner i landskapet. Du kan aksent en positiv funksjon, slik en attraktiv treet, eller trekke oppmerksomhet fra en negativ en, for eksempel et verktøy. Du trenger et godt drenert nettsted som får masse sø. Kontroller at området får god luftsirkulasjon. Dette bidrar til å unngå sykdom.

Oppsett

Bestemme størrelsen på hagen av tilgjengelig plass og hvor mye tid du er villig til å vie til vedlikehold. En typisk dybde på en flerårig garden er 8 fot. Velge en formell eller en uformell stil. Formell stil følger rette linjer for senger og understreker symmetri. Uformell stil følger kurvene i terrenget og gir hagen et mer naturlig utseende.

Utvalget

En viktig komponent av hage planleggingen er hva arter av stauder vil du vokse. Blomst farge, tid av blomstrende, plante størrelse på modenhet og hardførhet toleranse er alt viktig faktor å vurdere. Velg stauder som blomstrer på ulike tider av året for å holde din hage fargerike året rundt. Forskning noen arter du vil plante at de tåler klimaet i ditt område. Også, vær sikker på at du vet hvor mye plass hver plante trenger når den modnes.

Plassering

Sett høy stauder bak en seng som tilstøtende et gjerde eller grensen. Legg dem i en øya seng. Plante den samme typen stauder sammen i grupper på tre, fem og syv å øke effekten av farge og tekstur. Unngå plante i rette rader, så den kan vises monotont. Som en generell regel, plass høy stauder 18-36 inches fra hverandre, mellomliggende stauder 12 til 18 inches hverandre og dverg planter 6 til 12 inches hverandre, råder Colorado State forlengelsen.