Phototropism i solsikker

June 29

Phototropism i solsikker

En tropism er tendensen til en organisme slå eller bevege mot eller bort fra noen stimulans. Det finnes mange typer tropisms funnet i naturen, spesielt i planter. Disse tropisms orientere anlegget i miljøet på måter som optimaliserer vekst. Et eksempel er gravitropism, som beskriver virkemåten for røtter som de vokser i retning av tyngdekraften er trekk. Sunflower er ikke annerledes i å være sterkt påvirket av disse tropisms, spesielt phototropism.

Definere Phototropism

Phototropism er tiltrekningen av planter til en lyskilde. Denne lyskilden er solen i naturen, men kunstig alternativer som innendørs belysning kan også stimulere phototropism. Planter vil vokse i retning av den sterkeste lyskilden. Dette er en evolusjonær tilpasning utviklet av planter å maksimere mengden av sollyset mottatt av anlegget. Dette gir anlegget å gjennomgå fotosyntese og produsere glukose for metabolske behov og lagring.

Hvordan Phototropism fungerer

Reseptorer laget av kjemiske komplekser kjent som phytochromes absorbere synlig bølgelengder av lys. Når de absorbere denne lys, avgir de et kjemisk signal som produserer et hormon kjent som auxin. Auxin fremmer veksten av celler i stammen av anlegget, spesielt den mørkere siden av sunflower. Veksten av celler på lyset-mottar side av anlegget blir hemmet. Siden skyggelagt av planten utvider og opplyste siden forblir den samme lengde, aktiveres den nye veksten av anlegget til slutt"" mot lyskilden.

Hvordan solsikker utstillingen Phototropism

Solsikker forevise en rask form for phototropism. Stundom er betraktet heliotropic, som før knoppene har fullt blomstret de vil følge solen fra øst til vest. Men er de ikke virkelig heliotropic, som solsikker ikke oppstår dette problemet etter at blomsten har fullt åpnet. Dette skyldes at stammen i sunflower blir mye stivere etter bud blomstret fullt. Solsikker vanligvis vokser ikke lys-begrenset forhold og krever ikke heliotropic oppførsel å vokse optimalt.

Heliotropism er ikke Phototropism

Heliotropism vil ofte forveksles med phototropism. Heliotropism er en plante atferd som blomsten av en plante vil følge solen i løpet av dagen. Dette gjøres for å maksimere lyset mottatt i løpet av dagen er vanlig blant planter som har innfødte miljøer som er lite lys eller har korte dager. Heliotropism er en mye mer akselerert prosess enn phototropism, som vanligvis skjer i løpet av noen dager i stedet for et par timer.