Petunias & syre i jord

November 5

Petunias & syre i jord

Petunias er lyse, frodige hager planter med lav, spre løvverk og stor, bred blomstrer i nesten hver farge. Disse blomstene bli liten på 6 inches i enkelte Sorter, men vokser opp til 18 inches høy i andre. De alltid krever riktig mengde av sol og vann, og gjør best i smuldrete, fuktig, rask-drenering jord og balansert gjødsel.

Nettstedet og sesongen

Petunias er ettårige og vokser bare i frostfritt vær. Plante dem i midten av våren, i potter, hengende hager eller utendørs blomsterbed for sommer lange blomstrer. Plantene gjøre best i varme og full sol, med minst seks timer med eksponering hver dag. Bladene og blomstrende blir spredt i skyggen.

Jord og Surhet

Ifølge University of Minnesota forlengelsen må petunias ganske fruktbar jord med god drenering og løs konsistens. Universitetet anbefaler blande 3 inches av organiske kompost, torv mose eller råtnet gjødsel i de 8-10 inches jord i en plante seng. Dette gir petunias god, litt acid og næringsrik grunnlag. Petunias ikke trenger svært sur jord, foretrakk en pH på svært litt sure 6.0 til en nøytral 7.0.

Gjødsel

Den University of Minnesota Extension anbefaler balansert 8-8-8 eller 10-10-10 gjødsel for petunias, i stedet for surt rose eller azalea gjødsel. Bland gjødsel i din endret jord før planting å starte planter av. Bytt til vannløselige eller flytende gjødsel i midten av sommeren, med feedings hver tredje uke. Følg fabrikanten retningene i forhold til gjødsel antall og programmer.

Vanning og vedlikehold

Petunias setter pris på ikke tørr jord men trives i kompost-tunge jord, som holder fukt mellom Pottejorden. Vann hver plante med 6 til 8 tommer vann en gang i uken for å suge jord og rot ballen. Trekk falmet blomster skjemaet planter for å holde dem fra å gå til frø. God deadheading praksis oppfordrer fortsatt blomstrende.