Petunias med gule blader

January 31

Petunias med gule blader

Berta planten, skal enten dyrket i hagen eller i en pott ute eller inne, produsere vibrantly fargerike blomster og dypt grønne blader. Hvis blader av planten begynner å gulne, er det et tegn på at noe alvorlig galt. Generelt er gullig bladene et tegn på problemer med vanning eller næringsstoff inntak.

Vann

Viktigste vanning en petunia er å sikre at overflødig vann faller av. Dette er spesielt viktig utendørs, hvor anlegget også absorberer vann fra regn og dugg. Overskytende vann sitter rundt røttene av anlegget eller i bunnen av planting potten vil mykne røttene og anlegget kroppen, og vil føre til gullig og potensielle slipp av bladene. Du vil ofte merke dette begynner fra bunnen av anlegget og arbeider seg oppover.

Skikkelig drenering

Hvis planting av petunia i potter, kontroller at potten funksjoner drenering hullene, og at pottene henge eller sitte i en samling skuffen for å la vannet renne ut. Hvis du bruker en skuff, tømme det omtrent en halv time etter vann for å sikre at overflødig vann ikke får sjansen til å myke opp røttene. Utendørs, du kan forbedre drenering i din jord ved å blande i organisk jord endringer som alderen kompost, torv eller sphagnum mosen eller alderen gjødsel. Bland 1 til 2 inches av disse endringene i jorden rundt din petunias.

Nurtient mangel:

Generelt er en balansert gjødsel nok til å holde en petunia sunn og blomstrende. Imidlertid hvis din jord har høy pH (som betyr at det er alkalisk i stedet for surt eller nøytral) eller inneholder ikke naturlig nok jern eller sulfate, kunne bladene begynne å lide. Petunias lider jernmangel raskere enn andre planter, spesielt eldre og mer modne planter. Hvis du er usikker om din jord jern og sulfate nivåer, utføre en jord test, tilgjengelig fra Hagesentrene, barnehager eller forlengelse tjenester.

Korreksjon Deficiences

Blande en lik mengde sphagnum torv moss i jorden vil legge Surhet til jord. Noen kompost og møkk produkter vil også øke surheten i jorda. Hvis du vet hvilke næringsstoffer petunias mangler, bruke en flytende ekstra gjødsel til jord neste gang du bruker balansert gjødsel, eller få gjødsel som inneholder jern eller sulfate som ekstra ingrediens, sammen med det nødvendige nitrogenet, fosfor og kalium.