Peony Planting instruksjoner

January 17

Peony Planting instruksjoner

Frodig, prangende og fargerike er bare noen av ordene peon fans bruker for å beskrive denne fantastiske blomsten. Peoner er et svært populært valg blant hjem gartnere fordi litt ekstra forsiktighet i det første året er belønnet med lang-levende planter som produserer masser av store, pillowy blomster hver vår. Peoner skal plantes i løpet, fordi de trenger å bli utsatt for kalde vintertemperaturer for å blomstre om våren; Derfor er de vanligvis begrenset til vokser i soner 3 til 8. Enn en kald vinter, disse tunge feeders har bare noen grunnleggende behov: fruktbar jord, lyse sol og utmerkede drenering.

Instruksjoner

•Velg en plante nettsted med full sol og veldig godt drenert fruktbare jord, langt fra noen trær og store busker som vil konkurrere med peon rot plass. Noen lys ettermiddag skygge er akseptabelt, men seks timer med full sol hver dag er ideelt.

•Dig hull 18 inches bred og 18 inches dypt og arbeid i 4 inches av kompost, godt råtnet gjødsel, furu bark eller andre organisk voksende materiale.

•Legg 10-6-4 eller en halv kopp av kjøttbenmel plante mat til hullet og fortsette å fylle den med hagen jord og organisk materiale til halvfull, plasser peony rot delingen innenfor med øynene vendt opp; topp øyet skal omtrent to inches under bakkenivå. Fylle resten av hullet med jord og vann planting grundig.

•Hold jord jevnt fuktig, men ikke våt, til peon er godt etablert, da det kan tolerere noen tørke.

Tips og advarsler

  • Vent til dine peon er minst tre år før kutte av noen blomster; kutte blomstene vanligvis fjerner blader som anlegget trenger å samle og lagre mat. Kuttet mer enn halvparten av blomster fra en eldre Peon, forlater så mye løvverk på anlegget som mulig.
  • Peoner vanligvis nå ca tre fot i diameter så ta dette i betraktning når velge en planting området og voksende flere peon.
  • Når etablert, trenger ikke peoner gjødsel programmer med mindre de er usunne eller er dyrket i svært dårlig jordsmonn.
  • Peoner er svært utsatt for rot råtne så pass på å velge et planting nettsted at avløp vel og aldri tillate det omkringliggende jorden å bli våt eller vannfylte.