Peis demper fjerning

June 24

Peis demper fjerning

En fullt fungerende peis demper er nødvendig for en peis å være igjen pengeskap. Etter mye eksponering for røyk og sot, dempere svekkes og må erstattes. Fjerne gamle demperen kan være vanskelig, men det er mange metoder du kan prøve å gjøre prosessen enklere.

Rengjøring og finne

For å redusere rot, rense peisen. Slitasje hansker, vernebriller og klær som kan være reia te. Fjerne alle sot og aske fra kroppen og ta av så mye som mulig fra begynnelsen av røret. Også fjerne peis rist.

Se etter peis demperen. Finn deg selv der du fjernet forkullede tre og rist og slå opp. Bruk vernebriller for å beskytte øynene. Skinne lys til å se området lettere. Det vil være om lag en fot eller så høyere enn åpningen av peisen.

Unhinging

Den renere metoden som fungerer noen ganger er unhinging. Det finnes ulike typer dempere, og installasjon på ulike måter. En type er festet med fire skruene. For dette, bruk en skiftenøkkel og vri bolter i mot urviseren. Når disse er tatt bort, skyv demperen sidelengs og ta den av stangen.

Den andre måten at det kan være festet er med pinner. Det kan ha et håndtak hvor pinnene må tas ut. Fjerne disse og presse opp på demperen. Deretter bevege seg en tomme eller to, å skyve bunnen eller baksiden av demperen fra hengslene.

Aggressive taktikk

Når demperen er fast på ett sted, prøve noen aggressive taktikk. En innebærer en sawsall, men dette anbefales ikke fordi det har en tendens til å få ned alt som er fast i chimney i stedet for en del av den. Alternativet er å bruke en plasma cutter, som er bedre i mindre steder og ikke forårsaker så mye vibrasjon.

Når du har gjort noen kutt eller hvis du velger å gå uten så helt, bruk en snuse for å flytte den. Dette vil bringe rotet som er direkte over demperen men ikke resten av den. Det blir rusk som faller ned, så hold hodet beskyttet og ta alle nødvendige forholdsregler.