Pecan tre varianter i Texas

November 25

Pecan tre varianter i Texas

Innfødt å staten, pecan treet er den offisielle treet i Texas. Høy og staselig, pekannøtter brukes ofte i landskapet til volum og interesse. Trærne er også en verdifull kilde til nøtter. Pecan varianter, hvorav mange er oppkalt etter indianerstammer, inkludert "Shoshoni," "Mohawk" og "Cheyenne," vokse i Texas. West Texas, i særdeleshet, er vurdert som en av de høyeste produserende områdene for pekannøtter i landet.

Utlån

"Caddo" er tilpasningsdyktig til hele staten Texas, håndtere mer fuktige østlige områder og tørrere vestlige regioner like godt. En ideell treet for verftet planting, "Caddo" pekannøtter har stor og sterk grener og god løvverk. Variasjonen er spesielt motstandsdyktig mot pecan skorpe sykdom. Modning tidlig, produserer "Caddo" små nøtter av høy kvalitet.

Pawnee

Et relativt nytt utvalg, "Pawnee" modner veldig tidlig i sesongen. En av få pecans vurdert for Texas panhandle, denne variasjonen også gjør godt i de fleste vestlige Texas. Ulike synes å ha en naturlig motstand mot bladlus. Nøtter fra "Pawnee" trær er mellomstore med en god kvalitet kjøtt.

Cheyenne

Et mindre tre enn andre varianter, "Cheyenne" begynner å produsere tre til fem år tidligere enn andre pekannøtter. Denne varianten vil vokse godt overalt, unntatt i panhandle staten. Mens denne rekke pecan er en høy produsent, er "Cheyenne" trær også utsatt for angrep fra bladlus.

Wichita

Ifølge Texas A & M University forlengelse er "Wichita" pecans den mest produktive av varianter vokst i Texas. Variasjonen er utsatt for pecan skorpe sykdom i mer fuktige miljøer, er treet bedre egnet til de mer tørre områdene i Sentral- og West Texas. Hvis forvaltes riktig, vokser dette pecan utvalg godt, produksjon i fem til sju år.

Sioux

Med en sterk struktur og en liten, men høy kvalitet mutter er "Sioux" pecans en god variasjon for hjem plantings. Moderat følsom for sår sykdom, fungicidal sprøyting er nødvendig i mer fuktige områder å holde denne varianten sunn. "Sioux" er blant de senere variantene å kaste pollen, med nøtter modning senere i sesongen.

Forkert

En transplantasjon fra Mississippi området, "Forkert" gir en stor og god mutter, med bare 42 nøtter per pund, i gjennomsnitt. I hovedsak dyrket i den østlige delen av staten, denne variasjonen er relativt motstandsdyktig mot sykdom og vokser raskt. "Forkert" er stadig i popularitet, ifølge Texas A & M University forlengelse.

Kiowa

Et utvalg som kaster pollen sent i sesongen, "Kiowa" er også ny på Texas. Den attraktive løvverk, sterk bagasjerommet og lemmer og store nøtter gjør dette treet populær for hjemmebruk. Denne varianten starter peiling på rundt seks år, produserer rundt 39 store nøtter per pund. Kjøtt kvalitet kan være noe inkonsekvent i ulike.