Peanut rot vekst

June 24

Peanut rot vekst

Peanut planter er Belgfrukt avlinger, men er forskjellig fra mange andre belgfrukter som bønner og erter, fordi pods og frø mesteparten av sin utvikling i jord. I mellomtiden, en sentral taproot og ulike laterale og mater røtter absorbere næringsstoffer og vann. Bakterier i roten knuter er ansvarlig for avledet nitrogen fra luften og konvertere den for anlegget vekst.

Rotsystem

I peanut frøplanter, en primær rot vokser raskt og danner en taproot, som absorberer fuktighet fra dyp jord lag. Dette sentrale rot blir stor og fortykket som det utvikler seg. Lang, tynn, lateral røtter starte vokse snart etter spiring. Som anlegget utvikler, mindre, røtter hår-lignende som fungerer som mater røtter vokser fra laterale røttene. Hele rotsystem er knuter som utfører nitrogen fixation og ofte form på rot hår eller i skjæringspunktet mellom lateral røtter. Peanøtter seg skjemaet i pods på skudd som slå til jord og ligger ved siden av røttene.

Nitrogen-innfesting knuter

Som alle belgfrukter utføre peanut planter nitrogen fixation med hjelp fra rhizobial bakterier i deres rot knuter. Strukturen i roten knuter blokkerer oksygen inn denne delen av rot, som oksygen kan begrense nitrogen utvikling. Bakterier i knuter konvertere atmosfærisk nitrogen til ammoniakk. Andre bakterier produserer brukbar nitrater fra ammoniakk og gi dem til anlegget å hjelpe den vokse.

Peanut utvikling

Peanøtter er frø utvikler i pods. I utgangspunktet blomster er selv befruktet over bakken, men den utvikle eggstokkene eller pods, slå ned i jorden til slutt utvikle. Planten vokser et tips eller pinne som oppmuntrer pod roten i bakken og beskytter den som en rot cap. Når det er noen få centimeter dyp, pinnen stopper utvikle og pod blir parallelt med bakken. Til slutt, to eldre peanøtter høstet fra hver pod, tørket og forvellet for bruk i ulike desserter og retter.

Peanut Harvest

Forvent peanut planter å forfølge en vekst syklus varer ca 4-5 måneder. Rundt 30 til 40 dager etter planting, vil blomster vokse. De trenge jord ca 10 dager etter som pollinated. Eldre peanøtter er klar for innhøsting ni til 10 uker senere. Ofte en stor del av rotsystemet fjernes med rundt 40 eller mer pods presentere på hver plante.

50 prosent av U.S. dyrket peanøtter er slått i peanut smør. Ellers, de kan stekt og saltet snacks, gjort i sjokolade og andre søtsaker, brukt i bakervarer eller inkludert i kjøtt-og wok.