Peace Lily Tips

November 2

Peace Lily Tips

Fred lilies er egentlig ikke i liljefamilien. De er vanligvis dyrket innendørs planter med skinnende grønne blader som produserer en spathe eller en spesialisert scoop formet blomst. Plantene er populære fordi de er en av de få innendørs plantene som virkelig gjør bra i dårlig lys. Selv lysrør kan gi nok lys for planter. Fred lilies blomster på våren og sommeren, produserer bare mørk grønt skinnende løv resten av året.

Unngå sterkt lys

Fred lilies er så tolerant av dårlig lys som de faktisk kan best gjemt i de mørkeste hjørnet av huset. Hvis du velger å plassere dem i et vindu, bør du unngå en sørlige og vestlige eksponering. Lys vil brenne løvverk og kan skade peace lily. Andre eksponeringer skal filtreres som hvor god lamellbunn blinds er uvurderlig. Du kan holde dem på skrå opp til direkte lys opp og unna anlegget gir en fin indirekte lysstyrke.

Brønn

Dette er ett innendørs anlegg som tåler over vanning. For å sikre at anlegget er fuktig nok, plass den på en tallerken med et lag av småstein. Fyll tallerkenen med vann. Dette holder til røttene fra sittende i vannet, men fordampning gir konstant fuktighet. Du kan også dis bladverket alle dagene. Om vinteren må redusere litt og kan du la jorda tørke mellom vanning. Kontroller jord planten vokser i ikke er kompakt. En blanding av bark, torv moss og perlitt eller sand gjør en god voksende medium.

Forplantning

Fred lilies kan overføres ved divisjon. Våren, kan en overgrodd peace lily trakk eller klipp fra hverandre rotstokker. Hver rhizome bør ha en god tilførsel av røtter og flere blader å mate anlegget gjennom fotosyntesen. Hver rhizome er plantet i en godt drenering jord og sand blanding og holdes fuktig når det oppretter. De nye anleggene skal ikke være befruktet i minst tre måneder. Peace lily kan også overføres av frø, men det er en tidkrevende oppgave som er vanskelig og best igjen å profesjonelle dyrkere.

Temperatur og tvinge blomster

Planter blomsten i varmere årstider og det er uvanlig å finne en blomstrende i vinter. Du kan tvinge dem til en viss grad, og noen ganger får du en ferie blomst. Fred lilies svare på en skremmende periode på tre uker på 54 grader Fahrenheit ved blomstrende tre til fire uker tidligere. Vanligvis fred lilies dyrkes i 70 til 85 grader Celsius temperatur, men tåle 60 grader. Du kan også bruke gibberellic syre å oppmuntre tidlig spirende.