Påvirker jern veksten av bønne planter?

April 12

Påvirker jern veksten av bønne planter?

Som mange andre næringsstoffer spiller jern en nøkkelrolle i produksjon og vekst av bønner. Bønner som er mangelfull i jern viser mange symptomer som lett kan diagnostisert og korrigert. Bønner er en rask og rikelig produsent, derfor er det viktig å sjekke regelmessig for disse symptomene.

Jern - Hva den gjør

Når det gjelder ernæring for planter, finnes makronæringsstoffer og mikronæringsstoffer. Makronæringsstoffer er næringsstoffer som finnes i minst 0,1% av tørr saken. Disse næringsstoffene inkluderer nitrogen, kalium, fosfor, svovel, kalsium og magnesium. Mikronæringsstoffer er de næringsstoffene som finnes i en svært liten prosentandel av tørr saken, mindre enn 100 deler per million. Disse mikronæringsstoffer inkluderer klor, mangan, boron, sink, kobber, molybden og jern. Bare fordi jern finnes i små porsjoner i planter gjør ikke det noe mindre viktig. Jern er ansvarlig for produksjon av klorofyll. Klorofyll er brukt i fotosyntesen å produsere energi for planter å vokse. Uten jern, kan planter ha betydelig reduksjon i vekst.

Symptomer på jern Chlorosis i bønner

For å avgjøre om dine bønner er lider av en jernmangel, er det noen viktige symptomer å se etter. Den nye bladene på bønner vil brette med en lys gul farge, nesten hvit. Anlegget har også en forkrøplet eller lavere vekst enn bønner ikke mangelfull i jern. Trekk forsiktig ut verste utseende anlegget å inspisere røttene. Hvis røttene er brun og lukter, kan du bekrefte at gulnede er forårsaket av en mangel på jern. Sunn bønne røtter er hvite og vil ikke lukter.

Årsakene til jern Chlorosis

Mange jord har rikelig med jern i dem, men det er ikke i en form som kan plantene bruke. Jern må være i en vannløselig form for at en plante til opptak det gjennom røttene. Jern vil danne en solid (eller bunnfall) når kombinert med oksygen, hydrogen og karbonater. Høye pH jord er høy i kalsiumkarbonat (lime) på grunn av manglende nedbør lekke ut kalk. Det er vanlig i høye pH jord å se jernmangel.

Innvirkning på bønne vekst

Skyldes at jern er indirekte knyttet til energiproduksjonen i en fabrikk, er det trygt å si at det vil være flere effekter på bønner med jern chlorosis. Disse påvirker inkluderer lavere vekst, reduksjon i blomster og bønner og mindre blader. Bønner spire, vokse og produsere raskt. Hyppige inspeksjoner skal gjøres å holde et øye for de første tegnene på jernmangel, spesielt i høye pH jord av tørre mountain west.