Passiflora Planting omsorg

January 18

Passiflora, som er også kjent som pasjonsblomst, produserer svært fargerike blomster. Denne vakker plante familien finnes i de fleste deler av verden og er veldig lett å omsorg for. Med riktig grunnforhold og omsorg, kan du lett vokse en passiflora plante.

Velge en plass for din Passiflora

Avgjøre om du ønsker å vokse din passiflora innendørs eller utendørs. Innendørs planter i pasjonsblomst krever mye sollys å blomstre. men vokser de godt innendørs med rundt 6 timer sollys daglig. Velg et utendørs sted for passiflora anlegget der det er stand til å klatre uten å bli en byrde. Vurder å bruke en hage espalier eller plante ved siden av et gjerde for planten din pasjonsblomst. Kontroller at utendørs området du velger også får minst 6 timer med sollys om dagen.

Planting

Kjøpe en stor gryte for planten din innendørs passiflora så røtter kan vokse uten å bli knust sammen som de fordelt på tid. Velg en pott som har en skuff under at avløpet og for å hindre vann lekker på gulvet. Kjøpe en pose med potting jord og sand for planting innenfor eller utenfor.

Fyll opp potten halvveis med en 50/50 blanding potting jord og sand for din innendørs anlegg. Plass passiflora roten ballen inne i potten og dekke opp med samme forhold av potting jord og sand. Plass på pasjonsblomst ved siden av et vindu som vender vest slik at den får tilstrekkelig sollys.

Grave et hull som er dobbelt så stort rot ballen på passiflora anlegget for utendørs området etter de siste frost av året i slutten av våren. Plass roten ballen i hullet. Ta potting jord og bland det med sand i en 80/20 blanding at avløpet. Dekk roten ballen på din pasjonsblomst med jord-sand kombinasjonen.

Vanning og gjødsling

Vann innendørs passiflora planter daglig slik at jorda er fuktig, men ikke våt. Feed utendørs pasjonsblomst planter med vann tre ganger i uken gjennom ut våren og sommeren månedene. Kjøpe en potash flytende gjødsel (organisk kalium gjødsel) for omsorg for passiflora anlegget. Gjødsle annenhver uke i løpet av våren og sommermånedene, men ikke gjødsle høsten og vinteren perioder. Bruke gjødsel din pasjonsblomst pr. instruksjonene på emballasjen.

Ytterligere pasjonsblomst omsorg

Beskjære død eller overflødig stilkene på passiflora anlegget i slutten av våren. Fjerne ugress fra områdene rundt pasjonsblomst anlegget å forby næringsstoffer tap. Bruke mulch sent høsten for å isolere røtter og beskytte dem om vinteren. Fjerne mulch etter siste frost.