Påske lilje fakta

September 30

Påske lilje er et symbol for vår hvert år og har blitt adoptert av mange kirker som et symbol på oppstandelsen av Jesus Kristus. Dette anerkjent lett-plante med sine lyse hvite trompet-formet blomst på slutten av en distinkt, lyse grønne stilk er faktisk en verden reisende som pærer hitched ritt i koffertene berømte oppdagere og ikke-så berømte misjonærer og soldater.

Østlige røtter

Påske lilje stammer på den sørlige øyene i Japan der det blomstret rikelig i sommer. I 1819, plante explorer Carl Peter oppdaget denne lily og sendt noen pærer hjem til England. Blomsten ble så populære at misjonærene, sjømenn og kommersielle dyrkere gjennomført pærer til Bermuda, og 1850, Bermuda var en stor kommersiell produksjon nettsted, og blomsten het Bermuda lily.

Navneendring

I 1880, Ms. Thomas Sargent besøkte Bermuda og var så forelsket liljene at hun brakt en koffert full hjem til Philadelphia. Hun så flower's potensial som en kristen symbol overbevist en lokale barnehager eier å heve blomstene i hans drivhus men tvinge anlegget i våren i stedet for sommeren. På grunn av sin tilgjengelighet og popularitet i påsken, ble de kjent som påske lilies.

Krigstid

I 1898, et virus og Rundormer infestation utryddet påske lilje produksjon i Bermuda og Japan ble igjen største produsent av blomsten. Men forandret to verdenskriger alt. I 1919 brakte Louis Houghton, en soldat i første verdenskrig, en koffert full av lily pærer hjem til Oregon hvor han passert dem til venner og familie og plantet noen av sin egen i sin hobby hage. Ved 1941 da angrepet på Pearl Harbor stoppet handel med Japan, om lag 1.200 bøndene på USAs vestkyst, hvorav mange vokste etterkommere av Houghtons pærer, var klar til å levere amerikanske etterspørselen etter skjønneste påskelilje.

Omsorg for skjønneste påskelilje

Når du kjøper, se etter en plante med fullt åpnet blomster, delvis åpnet blomster og knopper. Den store, hvite blomster bør settes mot et rikt grønne, tett løvverk. Bladene skal vises langs stilken fra blomst til jord linje. Hjemme, gi din lily masse lyse, indirekte belysning, men holde det fra utkast eller noe som kan tørke den som apparater eller oppvarming kanaler. Vann når jorden er tørr, være forsiktig så du ikke overwater. Når lily er ferdig blomstringen innendørs, plante pære utendørs snarest bakken kan bearbeides. Velg en solrik, godt drenert sted å plante pære seks inches under overflaten. Mulch hvert fall å oppmuntre ettervekst hver vår.