Parasitter & oliventrær

August 26

Parasitter & oliventrær

Oliventrær lide færre sykdommer enn mange andre planter. Det er imidlertid flere viktige parasitter og patogener som angriper oliventrær og kan bli et problem for bønder.

Typer

Verticillium vil er en sykdom forårsaket av to arter av jord-borne sopp. Andre viktige parasitter inkluderer oliven frukt fly og Pseudomonas syringae underarter svastanoi, en bakterie som forårsaker en sykdom kalt oliven knuten.

Funksjonen

Den sopp at verticillium vil er en av de mest fordervelige parasittene. De inn i anlegget via sine røtter og arbeider gradvis seg oppover mot grener, blokkerer vann bevegelse gjennom treets vaskulær vev. Oliven frukt fluer legge egg på frukt, som utvikler Larvene spiser for å opprettholde sin egen vekst. Oliven knute spres med vinden og infiserer arr eller sprekker i treet kan forårsake alvorlig skade.

Forebygging/løsning

Verticillium vil er dessverre uhelbredelig. Den beste strategien er å unngå det hvis mulig. Solarizing jord eller irrigating og tilling det så dekker den i plast i fire til seks uker kan redusere forekomsten. Olivenolje kan lokke og fanget ved hjelp av feller agnet eller barriere film spray og agn spray. Bakteriedrepende agenter som inneholder kobber forbindelser er en felles tilnærming til å kontrollere oliven knute sykdom.