Påkanting for en flerårig hage

October 27

Påkanting for en flerårig hage

Installere kanting rundt en flerårig hage tjener flere hensikter. Kanter hindrer plenen invadere hagen, og hagen fra migrering i plenen. Kanter kan gi et synligere skille mellom hagen og plen. Noen kanter, for eksempel landskapsarbeid tømmer, må installeres i rette linjer, men andre kanter rommer myke kurver, som du kan legge med et par hage slanger koblet sammen. Hage kanter kan legge skjønnhet- og derfor verdien - ditt hjem.

Plastikk Strips

Fleksibel plast hage kanter er vanligvis solgt i strimler 20 eller flere fot lang. Strimler kan ha en flens på bunnen der innsatsen er banket for å holde det på plass. I andre tilfeller holdes kanting på plass ved vekten av jorden rundt den. Installere denne kanter innebærer å grave en grøft som dypt som kanting og bred nok til å tillate deg å sette kanting eller imøtekomme flensene nederst på stripen. Fleksibel plast hage kanter er enkleste kanting installere, samt den minst kostbare. Plast kanter laget av resirkulerte materialer er også tilgjengelig.

Cast betong kanter

Cast betong kanter er tilgjengelig i mange stiler og størrelser. Det enkleste er murstein størrelse stykke betong, mens mer komplekse skjemaer har scalloped kant, består av tre murstein-sized biter av betong eller har hakk ender som passer inn i hverandre for å holde kanting stabil. Kanting kan legges flush med jorden rundt det, eller det kan være høyere, lager en tydeligere disposisjon av hage seng. Installere cast betong kanter innebærer å grave en grøft, fôr den med landskapsarbeid stoff for å hindre at ugress vokse opp mellom brikkene, sette sand i grøften å gi en base før legging kantene. Den vanskeligste delen er å holde kanter nivå, som du oppnå ved å sjekke kanting ofte og justere individuelle edgers etter behov.

Murstein kanter

Murstein kanter er tilgjengelig til en litt høyere pris enn motparten støpt betong. Installasjonen er den samme som for den konkrete versjonen.

Naturlig stein kanter

Naturlige steiner som avrundet river steiner, granitt, skifer, skifer, kalkstein, skifer. Ofte naturlig stein edgers er ikke vanlig i form, så grunnmuren er vanskeligere det installere andre kanter systemer, men de kan være vel verdt ekstra tid og bekostning. Lå naturlig stein kanter ved å grave en grøft som gjenspeiler dybden du vil steinene å sitte, og deretter lagdeling landskapsarbeid stoff, ert størrelse grus og sand. Naturstein er dyrt. Som et alternativ, kan du kjøpe cast betong eller plast edgers laget å ligne naturstein.

Landskapsarbeid tømmer

Landskapsarbeid tømmer skaper en svært dristig hage kanter, passer bare hvis hagen din er stor. Med en første løpet av tømmer satt bare et par inches under bakken, og andre kurs ved, er landskapsarbeid tømmeret en enkel måte å bygge opp hagen senger. Angi ytterligere i bakken, skaper de en permanent og karakteristiske hage grensen. Finn ut nøyaktig hvordan tre behandles for å gjøre det værbestandige. Noen kjemikalier som brukes i denne prosessen er giftige for mennesker (og de har ikke grønnsaker og blomster alle enten). Imitasjon, landskapsarbeid tømmer finnes i plast.