Overføring for en lilla blad plomme treet med stiklinger

October 3

Vanligvis dyrket som en dekorativ eller liten skygge treet, er purpleleaf plomme (Prunus cerasifera) en raskt voksende blomstrende treet som tiltrekker fugler og andre dyr med sin runde, lilla frukter. Våren blomstrer er prangende, hvit og rosa, duftende. De er fulgt av uvanlig løvverk som fremstår som mørk rød og så til slutt blir til en lilla. Overføring er stammen borekaks.

Beste tiden å ta stiklinger

Purpleleaf plomme er et løvtre som vokser best fra borekaks tatt sommeren voksende sesongen. Bruk bartre eller semihardwood borekaks tatt fra ny vekst. Dette er tips grener av umodne, Gran, eller delvis modne, semihardwood tre. Se etter flere sunn grener å kutte av 4 - til 8-tommers seksjoner for borekaks. Samle de lilla blad plomme borekaks første om morgenen.

Samle lilla plomme stiklinger

Gjøre en vinklet kuttet sterilisert sett med hånden pruners eller en kniv for å ta den lilla bladet plomme borekaks. Alltid samle mer borekaks enn du vil bruke, som de kanskje ikke alle gir røtter. Fjern blader eller knopper på de nedre 2 inches av hver kutte. Dette er delen der røttene til slutt utvikle. Sette noen rooting hormon pulver i en liten kopp dukkert hver kutte for å bruke en aften belegging.

Voksende miljø for borekaks

Fyll en middels stor pott med avrenningshull med et sterilt rooting mediet som inneholder torv, sand, perlitt eller en kombinasjon av hvilke som helst to. Gjøre 2-tommers dype hull med en blyant eller pinne for hver purpleleaf plomme skjæring. Forsiktig plassere borekaks i hullene uten å forstyrre rooting hormonet, og skyv media mot borekaks til å holde dem stående. Utligne borekaks i gjennom vanning før du fukter rooting media grundig.

Lilla blad plomme kutte omsorg

Vedlagt purpleleaf beholder plomme kutte potten med en plastpose fuktighet. Angi potten på et varmt sted med mye lys. Undersøk borekaks ofte og bruke en sprøyte å våt dem og holde media fuktig. Litt rykk borekaks etter en måned eller mer for å se om de motstand, som er et tegn på rooting. Gradvis sedvanlig borekaks til omgivelser med lavere luftfuktighet før nyplanting hver i en liten pott. Ikke transplantasjon av borekaks til de er større.