Overføring av arvestykke roser

July 2

Overføring av arvestykke roser

Mest moderne roser ble utviklet av pode rootstock på rose fra en annen rose, det er derfor det er mulig å få en hvit rose fra en klippe tatt fra en rød rose. Vanligvis vil dominerer den mer robust av foreldrene. Gammeldagse roser, kalt arvestykke roser, har en bedre sjanse for overføring av borekaks fordi de ikke er vanligvis avlet fra pode.

Beskrivelser

Oppblomstringer av arvestykke roser er enkel, semi dobbel og dobbel. Enkelt blomstrer ligne blomster av en azalea mens dobbel varianter ligner peon blomster. De blomstrer fra våren til midten av sommeren i nordlige klima og høsten til våren i Sør. Arvestykke blomster blomstre i mange forskjellige farger, kommer i små og store størrelser og vanligvis har veldig sterk duft.

Krav

De fleste arvestykke roser krever minst seks timer med sol per dag. De krever en rik jord blandet med kompost eller organisk materiale som er godt drenert, som de ikke tolererer våt forhold. De trenger regelmessig Pottejorden hvis regn ikke holde jorda litt fuktig.

Borekaks

Ta borekaks våren i nordlige klima og sen høst i sørlige områdene. Skjær en 6-8 tommers stilk med fire til fem blader knyttet. Skjær en stamme som nylig har blomstret og fjern blomsten hvis det er fortsatt festet. Fjern alle skudd som kommer til siden fra stammen, torner og alle, men to eller tre topp blader. Kutte 1/2 tommers under et bud eller liten bump på stammen.

Forberedelse

Skrape barken ved foten av stammen å gjøre en 1-tommers lang skraping på hver side. Dette stimulerer anlegget til å gjøre røtter. Dypp slutten i heie hormon, trykk overkant av og plassere basen i plante medium som dekker skrape. Bruk torv Potter, sand kjegler eller kommersielle rooting medium i små potter for å starte borekaks.

Omsorg

Borekaks krever mye fuktighet. Vann skjæring og dekke potten og kutte med en gjennomsiktig plastpose. En krukke plassert over anlegget med rim berøre jorden fungerer også. Blader bør ikke berøres sidene på vesken eller krukke. Plasser klippe i indirekte lys i en varm område og holde jorda fuktig jevnt. Fjern posen eller jar gradvis når ny vekst skjer. Dette kan ta alt fra to til fem uker. Når rose acclimates, overføre det til en 8-tommen eller større beholder fylt med potting jord. Gradvis flytte den utenfor de neste to ukene starter og korte 15 til halve timeintervaller for å øke til seks timer. Når det acclimates til seks timer, plante arvestykke steg i hage seng.