Over vannet tomatplanter

September 19

Over vannet tomatplanter

Tomater er en allsidig frukt for å spise rå, tørket eller kokt. Denne allsidigheten gjør dem en Gartners glede. Tomater er 95 prosent vann, ifølge University of Missouri. Tomater krever riktig vanning teknikker for å sikre kvalitet og rikelig avlinger. Uriktig vanning, spesielt over-vanning, gir usunn planter og avlinger.

Daglig vanning

Fleste av voksende regioner krever ikke daglig vanning av tomater. Dette er en hagearbeid misforståelse. Et problem med daglig vanning er tendensen å tilfeldigvis over vanne plantene. Clemson Universitys nettsted råder at tomater trenger bare 1-2 inches ukentlige vann for sunn plante vekst og tomat.

Rot råtne

Over vannet tomater er utsatt for rot råtne. Tomater har en viktigste trykk rot som går flere føttene i bakken vann og næringsstoffer. Fibrous røtter stikker fra viktigste trykk roten. De er hår-lignende og skjør. For mye vann skaper den ideelle tilstanden for rot råtne å skade eller drepe hele anlegget.

Vanning tidsplan

Vanning regelmessig hindrer potensialet for over vannet tomater. I tillegg er plantene vann regelmessig mindre sannsynlig å bli leggy og gir liten eller ingen frukt. En består vanning tidsplan reduserer sprakk frukt, selv for sprekk-elastiske tomat hybrider.

Mulching

Mulching er en effektiv metode for å holde en konsekvent jordfuktighet for tomatplanter å hindre ugress, rot råtne og sprakk frukt. Skyve mulch til side og undersøke jorda for fuktighet før vanning. POKE fingeren peker i jorden til å teste hvor våt jordsmonnet er. Hvis jorden er tørr og tørr, er ekstra vanning nødvendig. Ikke vann fordi toppen av mulch er tørr. Jorda under er ofte nok våt uten å legge vann mellom vanlige vanning tidsplaner.