Østlige og vestlige Hemlock

April 22

Østlige og vestlige Hemlock

Den østlige hemlock (Tsuga canadensis) og den vestlige hemlock (Tsuga heterophylla) er bartre innfødt til Nord-Amerika. Den østlige hemlock også går av navn Canada hemlock og hemlock Gran. Den vestlige hemlock kalles også vestkysten hemlock og Pacific hemlock coast hemlock. Selv om kalles vanligvis, gjelder verken tre poison hemlock, en europeisk plante.

Utseende

Både trær har kjegleform, men toppen av vestlige vanligvis droop. Begge har liten, flat nåler som vokser i to rader langs hver gren. Den østlige hemlock & rsquo; s nåler nå ca 2/3 inches i lengde, mens de av den vestlige hemlock varierer fra 1/4 til 3/4 inches lang. Koner av både trær henge fra endene av grenene. Den vestlige hemlock & lsquo; s kjegler, som er ca 3/4 til 1 inch lenge, er litt større enn den østlige hemlock, kjegler som er mindre enn andre arter i slekten. Hver art har furet bark. Som av den østlige hemlock er kanel farget, mens det av den vestlige hemlock starter rødbrun men slår mørk brun som det aldre.

Utvalg

Som navnet antyder, vokser de to artene på motsatte sider av kontinentet. Den østlige hemlock vokser i de kanadiske provinsene Nova Scotia, New Brunswick, Quebec og Ontario. Det er også funnet i hele nordøstlige USA, som langt vest som nordlige Minnesota og så langt sør som fjellene i Georgia og Alabama. Den vestlige hemlock vokser i statene California, Oregon, Washington, Idaho, Montana og Alaska samt de kanadiske provinsene British Columbia og Alberta.

Vekstforhold

Begge arter gjør best i kjølig, fuktig miljøer. Selv om de trenger rikelig med sollys og surt jordsmonn å oppnå maksimal vekst, utfører de i skyggen og ulike typer jord. Den østlige hemlock vil vokse i høyder mellom havet ca 5000 fot. Den vestlige hemlock vokser i høyder til ca 6000 fot.

Vekst og levetid

Den østlige hemlock kan vokse over 100 fot høy, mens den vestlige hemlock kan overstige 200 fot. Men har den østlige hemlock lengre levetid - over 900 år. Ifølge vestlige North Carolina Art Center kalles en prøve å ha levd 988 år. Den vestlige hemlock & rsquo; s levetid er ca 400 til 500 år.

Bruker

Rik i tannin, barken av begge arter pleide å være en stor kilde til stoffet for soling industrien. Sine tre er fortsatt en viktig kilde til masse for å lage papir. I motsetning til sin østlige fetter er den vestlige hemlock også en viktig tømmer treet. Lett jobbet tre brukes til å lage dører, Vinduer, kjøkkenskap, gulv og en rekke andre elementer for husbygging. På grunn av deres motstand mot insekter og sykdom, skyggen toleranse og attraktive løvverk brukes både trær som ornamentals eller lage skjermer eller hekker.