Ørkenen & kanin-bevis planter

June 26

Hvis du bor i ørkenen sørvest, spesielt i områder nær naturlig ørkenen, ikke bare har du å håndtere ørkenen varmen og tørt, men også med dyr som anser hjemme landskapsarbeid en ettermiddag snack. Det er ingen tvil ørkenen kaninene er søte kaniner, men de har en glupsk appetitt og vil bite på omtrent alt hvis de er sultne nok, selv barken på din trær. Hvis du er lei av å se landskapet planter forsvinner, er det noen strategier for outsmarting kaninene eller i det minste redusere sine skader på plantene dine landskap.

Hvis du er kjent med USDA voksende soner, men ikke solnedgang soner, er det viktig å merke seg at USDA soner er problematisk at de ikke ta den unike vestlige klima og utvidelse forskjeller innenfor korte avstander. "Solnedgang Western hage bok" gir voksende soner som er mer anvendelig for vestlige stater og gjenkjennes av alle anlegg planteskoler.

Anlegget ørkenen innfødte

Kanin elsker ikke-innfødte planter siden de er ofte mer frodig og saftige smaker enn innfødte planter. Lokale planter er tilpasset ørken klima og har lært overlevelse teknikker som går utover tørke toleranse.

Kaktus - som sahuaro, trærne «Ocotillo», cholla og piggete pære - forhindrer kanin med deres torner. Unge piggete pære kaktus, men er noen ganger nibbled på når kaniner er veldig sulten, men vil overleve. Kanin også forlater mest øde busker alene som smak dårlig, inkludert jojoba, brittlebush og kreosot, alle hardy i Sunset soner 12 og 13. De plager ikke de fleste acacias på grunn av deres torner - inkludert whitethorn og catclaw, begge hardy i Sunset soner 10, 12 og 13.

Andre eget ørkenen busker kaniner synes å ignorere er gråhåret mynte (Poliomintha incana) og meksikanske oregano (Poliomintha longiflora) siden bladene er veldig skarp. Disse plantene er hardføre i Sunset soner 10, 12 og 13.

Plante dårlig smake eller giftige planter

Kanin vanligvis spise ikke ikke-innfødte planter som smaker forferdelig, men være i forkant at noen ganger et dusin eller flere vil smake en plante, forårsaker en masse skade, selv om de ikke faktisk spise den.

Ikke-innfødte planter som kaniner ikke liker inkluderer rosmarin og lantana arter. Rosmarin er trolig for sterk for dem, og bush lantana (Lantana camara) har giftige bær. Begge disse plantene er hardføre i Sunset soner 10, 12 og 13. Oleandere er også giftige, så kaniner ikke vil spise dem, og de er hardføre i soner 12 og 13. En ørken favoritt for mennesker, rød salvie (Salvia greggi) også synes å bli ignorert av kaniner, sannsynligvis på grunn av sin dårlige smaken.

Sette opp gjerde

Hvis du nettopp har satt ut lokale planter, vil mange ganger kaniner spise dem først, bare for å senere miste interessen. Det er verdt prisen på en rull med kylling wire å bygge bur for nylig plantet plantene bare for å være sikker. Etter det første året, kan du sannsynligvis fjerne merdene og finne kaniner vil la plantene alene.

Vikle Bark av unge

Kanin ville ofte spise Barken av små trær. Derfor er det lurt å beskytte stammene med enten gjerde eller ved å pakke et stykke skygge klut stoff rundt stammen for et år eller to. Når trærne utvikle en tøffere bark, vil kanin forlate dem alene.