Organisk Skadedyrkontroll for hager

October 31

Organisk Skadedyrkontroll for hager

Organisk pest kontroll bruker naturlig forekommende stoffer og organismer i stedet for kjemikalier for å redusere pest befolkninger og skaden de forårsake i hagen. Avhengig av bestemt skadedyr påvirker hagen din, kan du velge fra en rekke organisk plantevernmidler, hver med nøkkelegenskaper, eller du kan ta i bruk alternative og forebyggende metode for å kontrollere pest problemer. For eksempel kan følgesvenn planting teknikker holde insekt skadedyr langt fra planter de elsker.

Insecticidal såper

Såper og vaskemidler kan bidra til å holde unna mange insekt skadedyr. For en enkel plantevernmidler løsning, bland med en teskje av naturlige flytende oppvaskmiddel med en kopp vegetabilsk olje og fortynne blandingen med en kopp rent vann. Løsningen bør arbeide for å holde unna felles insekt skadedyr, som spider mites, bladlus og hvite fluer. Det er spesielt effektiv mot skadedyr som angriper vanlig grønnsaker som gulrøtter, aubergine, paprika og agurk. Spray løsningen direkte på skadedyr for den å bli effektiv.

Plante-baserte produkter

Mange planter avvise naturlig skadelige insekter. Du kan for eksempel brygge en enkel "te" med rå løk og hvitløk og spray denne løsningen på roser, frukttrær og blomster for å holde unna bladlus eller apple borers. Essensielle oljer av mange vanlige urter også sal av uønskede skadedyr; Prøv sprøyting løsninger av essensielle oljer "killer krydder" rosmarin, timian, fedd eller mynte å holde din plantings gratis insekter. Løsninger av peppermynte, cayenne pepper, bakken tomat blader eller tobakk vann kan også være effektiv.

Hagebruk oljer

Ulike vegetabilsk-baserte oljer kan holde unna vemmelige insektene. Avhengig av olje, kan du bruke den i insekter sovende eller aktive perioder. Vanligvis er oljer for dormancy perioder tykkere, å dekke og ta affære dvalemodus feil. Oljer for aktive perioder brukes over anleggene løvverk, gjør en lettere løsning nødvendig for å sikre anlegget helse. Fettsyrer i oljen kan også forstyrre insekt metabolisme eller avbryte insekter evne til å overføre plante virus.

Mineral-baserte produkter

Noen effektive organisk insektmidler kommer fra jorden. Kiselgur er en effektiv Skadedyrkontroll, som bruker fossilt silica avledet fra kiselalger, en slags alger. Kiselgur absorberer insekter ytre voksaktig dekker og desiccates effektivt feilen. Det fungerer spesielt godt på soft-bodied skadedyr, som snegler, tusenbein og sår bugs. Det både styrer spredningen av sykdommen og dreper av midd og Trips. Unngå å bruke svovel i veldig varmt vær eller blande det med andre plantevernmidler.

Alternativer til plantevernmidler

Mens naturlige plantevernmidler er en felles løsning for organiske gartnere allerede mot et angrep, har du mange alternativer både før insekter angrepet og når du oppdager en populasjon. Snowflake er en forebyggende strategi for å plassere insekt-repelling plantearter sammen med planter de beskytter. For eksempel holder planting basilikum ved tomatplanter unna mygg, fluer og hornworms. Ved å oppdage en bestemt insekt pest i hagen din, redusere virkningen av introdusere predatorer. For eksempel feed lacewings og lady biller på bladlus, oversiden og eggene til ulike insekt skadedyr.