Organisk jord forberedelse for voksende blåbær

March 4

Vokser blåbær er enkelt - spesielt når du forbereder jord før planting.

Blåbær vokse i full sol. De vil trives best når plantet i godt drenert organisk jord som er litt surt. Kan du fortelle om din jord pH balansen er riktig fra planter selv: Hvis bladene gule, vekst er veldig treg eller du ikke får mye frukt fra anlegget, er det sannsynlig din organisk jord blanding er litt av.

Alternativer

Forbereder organisk jord blanding din busker før planting dem er den enkleste måten å sikre at de vil være sunt, vokse ved riktig hastighet og produsere masse velsmakende frukter for din familie.

Det er to måter å forberede organisk jord voksende blåbær: gjøre endringer i eksisterende gården jord ved å legge til organisk materiale eller starte med forhåndsdefinerte kompost og legge til materialer som blåbær trenger.

Endre din jord

Blåbær vokser best i rike, høye organisk jord som har et litt surt pH 4.5 og 5.2. Endre din egen jord for å være egnet for voksende blåbær ikke er vanskelig, faktisk, det er bare legge til mange organisk materiale og gi dem tid til å dele opp - men det kan være tidkrevende.

Legge til organisk materiale i hagen din blåbær seng i høst vil hjelpe det være klar for planting våren. Blanding brukes kaffe eller te grunnlag og peis aske direkte i sengen i høst for å få en rask start på ting. Hvis du har dem på siden, også legge til noen frukt og grønnsaker utklipp, filler avis, barnåler, gress utklipp, tørre blader, sagflis og torv mose også. Spre disse organisk materiale på hage sengen og dekke dem med jord for vinteren.

Om våren når du slår jord hage seng, finner du du har en mye rikere, mer organisk jord base for blåbær.

Ferdig kompost

Kompost kan kjøpes i mange økologiske gårder og hage sentre hvis du ikke har din egen allerede gjort.

Kompost er ofte pH nøytral på rundt 7.0, og din jord må pH 4.5 til 5,2 å få de beste resultatene fra blåbær. Du kan enkelt justere pH-verdier av både jord og kompost ved å legge noen ekstra organisk materiale til blandingen.

Organisk tilleggene bør være litt surt, og furu fungerer godt for denne oppgaven. Legge til barnåler, furu tre sagflis, furu spon og selv biter av furu bark ferdig kompost å justere pH-verdier naturlig. Sphagnum torv moss er en annen utmerket surt materiale til kompost eller jord - det vil justere pH balansen pluss legge ekstra organisk materiale, som blåbær busker kjærlighet.