Oregon søtpotet planter

August 25

Oregon søtpotet planter

Temperert hele året, Oregon er et ideelt voksende miljø for mange tradisjonelle grønnsaker, inkludert søtpoteter. Ikke alle kultivarer blomstre i klimaet, skjønt, spesielt de som er tilpasset for ekstrem varme, som boniatos. Likevel, rød-skinned søtpoteter gjør det bra, og det er et antall arter som kan gi en rimelig kontanter beskjære eller bare gjøre et solid tillegg til din grønnsakshage.

Beauregard

Kongen av rød-skinned søte poteter, Beauregard er kjent ikke bare for sin robuste smak og sjenerøs størrelse, men også for sin raske modenhet og store avlinger. Mens andre søtpoteter ta 130 til 150 dager til harvest, tar Beauregard bare 95. Det også når modenhet med relativt få flekker og sprekker, produsere en søt potet som er så attraktive for øyet som for tungen. Det er også de mest lett dyrket i nord climes som Oregon og vil gi deg minst utfordringer. Det er en sulten plante, skjønt, og er best vokst i fullt sollys og med god kompost eller gjødsel.

Juvelen Yams

Sammen med Beauregard utgjør Jewel yams 90 prosent av søtpotet avling i USA. Hvis du leter etter en cash crop, ligger beste alternativet med en av disse to, supermarkeder over hele landet holder dem på lager. Det skiller seg fra Beauregard lengre, mer spindly form og et mer vibrantly oransje interiør. Når det gjelder smaken, begge er søt, og i form av tekstur, begge er kremet Når kokt. Fleste ikke kan skille mellom dem unntatt ved utseende. Deres viktigste fortrinn over Beauregard søtpoteter er deres høy motstand mot roten knop nematode, men dette er av settet av deres svakhet fuktig jord. Derfor er juvelen yams ikke egnet til alle regioner i Oregon.

Hvit søtpoteter

Både Beauregard og juvelen yams er rød hud med en oransje interiør, typisk trekk for søte poteter i USA. Det er også kultivarer av hvite søte poteter som vokser i Oregon, som hvite glede og Sumor. Generelt, disse er bedre egnet til varm miljøer og de selge ikke samt deres red-skinned søskenbarn. De er, imidlertid, spesielt søtere og creamier, og hvis du oppdra dem bare for ditt eget forbruk, de kan være en verdt jakten på en solfylt lapp av hagen din. Avkastningen være ikke så høyt som mer kommersielle varianter, og det er også en større sjanse for plante død. For de som du klarer å pleie å realiseres, skjønt, er robust, søte smaken godt verdt det.