Oregon sesongmessige bøndene voksende Guide

October 12

Oregon sesongmessige bøndene voksende Guide

Vekst sesonger variere drastisk i Oregon, med forholdene i mild dalene ideelt for opptil 170 dager. Langs kysten og i Sentral- og Øst Oregon begrenser slipende Vær vekstsesongen. Disse områdene kan fortsatt produsere en overflod avling med god planlegging og stell.

Når du starte din hage

Grønnsaker er ofte plantet etter for frost, men noen av Oregon ørkenområder tillater for en tidligere start. Hager i varmere områder dalene, som de Willamette og Columbia River bassengene, kan startes i mars og April. Kjøligere jord temperaturer i høyereliggende og central plains-regionen hemme plante til April eller mai.

Hva å vokse

Jordsmonn og rikelig regn i mye av Oregon gir utmerket avlinger, spesielt for rot avlinger, som poteter og gulrøtter og kalde-tolerant grønnsaker, som chard og kål. Regionale variasjoner fra faktorer som leire jord, kjølig tåke og harde vinden kan forby noen planter inkluderes i hagen din.

Varm sesong avlinger

Forkortet vekstsesongen og kjøligere temperaturer, varme sesongen avlinger auberginer, okra og melon varianter vokser ikke i noen deler av Oregon. Men de kan gjøre en flavorful tillegg til hager i beskyttet dalene i den lavere høyder. Utvide sin voksende tid ved å starte frø innendørs før transplanting utenfor.