Orchid typer & omsorg

August 25

Orchid typer & omsorg

Orchid hagearbeid er en seriøs hobby for noen mennesker. Elegante blomstene har vært foretrukket siden de gamle grekerne, som trodde orkideer var en kilde til virilitet. I viktorianske England, orkideer symbolisert rikdom. Av mer enn 20.000 arter av orkideer, er noen vurdert lett å vokse. For andre, men vedlikehold innebærer betydelig utfordring, og oppnå en blomst er ansett som en stor bragd.

Møll orkideer

Orkideer møll (Phalaenopsis) er blant de mest populære Orkidene i verden. Møll orkideer, som selges i Hagesentrene, blomster butikker og selv i dagligvarebutikker, blomstrer vanligvis én eller to ganger i året. Blomster kan vare opp til tre måneder. De foretrekker en rekke 70-86 grader Fahrenheit under dag og natt temperaturer på 60-tallet. Møll orkideer voksende medium holdes litt fuktig. Et vindu der de kan få morgen sollys eller en plassering som gir indirekte sol hele dagen tilbyr den beste innstillingen.

Lady Slipper Orchids

Lady tøflen orkidé (Paphiopedilum) er så kalt på grunn av bloom's påståtte likhet til en tøffel, men utseendet på store øvre og nedre kronbladene er også sammenlignet med leppene. Lady tøffelen orkideer kan nå 3 fot i høyden. Noen produserer flere blomster samtidig, mens andre blomstre sekvensielt. De foretrekker lav eller middels lys, et sted som tilbyr en natt temperatur på 55 til 65 grader Fahrenheit og en dagtid temperatur på 65 til 75. Små, men dype Potter er pålagt å imøtekomme deres store rotsystem, ifølge nettstedet alt orkideer, som anbefaler en potting blanding av bark, trekull eller perlite jord, sammen med sphagnum mosen. Det kreves en luftfuktigheten på minst 40 prosent.

Miltonia orkideer

Miltonia orkideer kalles stemorsblomst orkideer. Alle artene på denne orkidé er innfødt til Brasil. De har lange, slanke kronblader med en større petal på bunnen av blomstring. Disse duftende orkideer vokser best i mellomliggende lys, slik de skal plasseres ved siden av et solfylt vindu. De foretrekker Dagtid temperaturer i øvre 70 og lavere 60s natten. De krype og klatre, slik plante dem i en kurv ved en gitter anbefales. Webområdet vakre orkideer anbefaler en generell bark eller orkidé blanding og en gjennomvåt i tidlig morgen ukentlig vinteren og to ganger i uken på sommeren.

Vanda orkideer

Utfordringen med økende Vanda orkideer gjør dem attraktive for mange entusiaster. De produserer store, prangende blomstrer med frilly kronblad i en rekke farger. De som solen, Dagtid temperaturer på 75 til 85 grader Fahrenheit, og et miljø 10 grader kjøligere om natten. De vokser best i grov fir bark. Potted orkideer bør være vannet i morgen en eller to ganger i uken. i hengende kurver krever hyppigere vanning. En fuktighet nivået på minst 80 prosent anbefales.

Gjødsel

Anbefalinger for styrke og hyppigheten av gjødsel varierer mye. For eksempel everythingorchids.com anbefaler gjødsling lady tøffelen orkideer annenhver uke "på en fjerdedel av styrken instruert på etiketten" og vanning uten gjødsel bare "hver 3 eller 4" Pottejorden. Derimot beautifulorchids.com hevder at damen tøffelen orkideer er følsomme for gjødsel brenne og bør gis 1/3 tsp. eller mindre 25-9-9 gjødsel per gallon av vann bare en gang i måneden.

Den sikreste tilnærmingen kan innebære starter med en månedlig mild anvendelse av gjødsel, gjenværende årvåken for å øke frekvensen og styrke.

For møll orkideer og Miltonia orkideer Vanda orkideer, bør bruk av 1 tsp. 25-9-9 gjødsel per gallon av vann en gang i måneden være tilstrekkelig.