Oransje vekst på trær og busker

October 13

Oransje vekst på trær og busker

Trær og busker som produserer oransje blomster og frukt gir farge og noen ganger duft til landskapet, men de pleier også å tiltrekke gunstig dyreliv. Pollinerende arter, som hummingbirds, bier og sommerfugler, bevege mot oransje blomster og bær. Mat, trær og busker gir også et habitat for ville dyr. Når du velger planter med oransje vekster, vurdere nettstedets US Department of Agriculture anlegget hardførhet sonen vurdering, daglig soleksponering, jordsmonn og fuktighet nivåer.

Trær med oransje blomster

Ikke mange trær blomstrer med oransje-hued blomstrer. Unntakene omfatter tuliptree (Liriodendron tulipifera), som produserer blomster med en appelsin base og hals og gul-grønn kronbladene i slutten av våren. Tuliptrees vokse til 150 fot høy med en omtrent pyramideformet fasong. Disse løvtrær foretrekker full sol og godt drenert, fuktig jord og hardfør i sonene 4 til 9.

Oransje geiger treet (Cordii sebestena) produserer klynger av lyse oransje-røde blomster gjennom store deler av året når plantet i varme klima, om enn blomstrende finner sted om sommeren. Disse evergreens vokser i alkalisk jord og tolerere salt spray og tørke. Plante geiger appelsintrær i soner 10b til 12.

Busker med oransje blomster

Busker med oransje blomster tegne hummingbirds og sommerfugler med deres nektar. Flammen azalea (Rhododendron calendulaceum) blomster i sen våren med en overflod av prangende oransje, røde og gule blomster. Disse løvfellende busker vanligvis vokse fra 4 til 10 fot, men kan bli opp til 15 fot. De foretrekker delvis skygge og fuktig, godt drenert jord og er hardføre i soner 5 til 7.

Granateple (Punica granatum) produserer oransje, gul, rød, rosa og hvite sommerblomster, etterfulgt av spiselige, røde frukter i høst. Disse løvfellende busker trives i solen for å delvis skygge og sand til leire jord. Hardy i soner 7b til 10, granateple busker vokse til 15 fot med en 12-fots spredning og har blanke, mørkegrønne grønt løv.

Trær med oransje frukt

Noen trær produserer spiselig oransje frukt mens andre arter er strengt dekorativ. Persimmon (Diospyros virginiana) produserer spiselig, 1 - til 2-tommers frukt i høst. Dette sakte voksende løvtre når høyder av 50 fot med en 35-fots spredning. De foretrekker sun lys og fuktig, godt drenert jord, om de tolererer tørre områder. Plante persimmon trær i sonene 4 til 9.

Den europeiske mountainash (rogn) produserer oransje-røde bær på sensommeren. Dette deciduous tree har 9-tommers lange blader som slå gul, lilla og røde høsten. Europeiske mountainash trær foretrekker full sol og fuktig, godt drenert jord og hardfør i soner 3 til 7. De vokser til 35 fot høy med en 25-fots spredning.

Busker oransje frukt

Oransje frukt, bær eller drupes legge til farge busker, selv etter at våren eller sommeren blomstrer har falmet og falt. Mohave pyracantha (Pyracantha "Mohave") produserer store, orange-rød frukt fra sensommeren gjennom vinteren. Denne 10-foot-tall busk har skinnende, smale eviggrønne blader og blomster med hvite blomster. Plante Mohave pyracanthas i solen for å delvis skygge og fuktig, godt drenert jord i soner 5 til 8.

Den felles wintercreeper (Euonymus fortunei var. radicans) vokser 5 fot høye spre bane. Dette evergreen busk produsere oransje frukt i høst og har taggete, skinnende blader. Vanlige wintercreeper trives i områder med solen å delvis skygge og en rekke jord. Det er hardføre i soner 5 til 9.