Oppvekstvilkår for en solsikke frø

October 21

Entusiaster av den salte og næringsrik snacks er solsikkefrø et relativt lett å vokse alternativ for en helt hjemmelaget godbit. Som en ekstra fordel, kan du nyte anlegget store, munter blomstrer på utrolig høye stilker. Om viktigste målet er å produsere spiselige frø, for å nyte blomstrer eller bare se den fullstendige voksende prosessen, søk de beste mulige vekstforhold å din solsikker blomstre.

Sollys og temperatur

Sunflower (Helianthus annuus) vokser i en rekke klima, blomstrende i områder med ekstreme temperaturer, om varme eller kalde. For at spiring oppstår, krever frøene en bakken temperatur på 46 til 50 grader Fahrenheit. Når anlegget er eldre, men tåler det temperaturer ned til-28 grader Fahrenheit. Ideelt sett plante solsikker der temperaturer vil gjennomsnitt 70 til 78 grader Fahrenheit. Plassere anlegget i direkte sol, der den kan motta minst seks timer med fullt sollys daglig.

Vann

Sunflower er ikke veldig tørke-tolerant, og den virker best med vanlig vanning, spesielt under og direkte etter spiring. Basert på forholdet mellom anlegget størrelse vann kravene, vann solsikke bruker relativt ineffektivt. På den annen side, utkonkurrerer sunflower regelmessig andre avlinger under kort tørke, på grunn av sin lange og svært forgrenet taproot, som plummets til 6 1/2 fot. For beste produksjon, gi rikelig vann under 20 dager rett før og etter blomstring.

Jord

Jord er en mindre bekymring for den solsikke dyrkeren, som anlegget innretter frisk å en rekke jord tekstur, fra sanden til leire. Sammenlignet med avlinger som korn eller wheat, krever blomsten relativt få makronæringsstoffer. For å optimalisere vekst, kontroller at jorden har en høy nitrogen innholdet. Fremfor alt, sørg for at jorda er godt drenert; ikke plante solsikker i en depresjon eller i myrlendt land. Hvis planting i en container, kontrollerer du at potten har masse drenering hull.

Luke og Pest beskyttelse

For å vokse de sunneste solsikker mulig, ta tiltak på hvert stadium av veksten å beskytte planter fra ugress og skadedyr. Legging mulch, som kompost eller gress utklipp, rundt sunflower's base vil avskrekke ugress vekst. Under plantevekst, se etter tegn av insekt skadedyr som bladlus, solsikke møll, solsikke biller eller solsikkeolje weevils, som kan stunt vekst eller selv drepe planter. Når blomstene har begynt å produsere frø, dekk blomster hoder med netting å holde unna fugler. Gjelder ikke fine mesh netting for tidlig, men, eller du kan holde ut nyttig pollinators.