Omsorg & vedlikehold av uekte Orange busk

February 15

Omsorg & vedlikehold av uekte Orange busk

Japansk mockorange (Pittosporum tobira) er en evergreen busk eller lite tre preget av skinnende, læraktig blader og klynger av hvite, sitrus-scented blomster. Flere kultivarer er tilgjengelige i barnehage handelen, inkludert en spraglete variasjon og en dverg sorten. Busk er en populær dekorativ som tåler en rekke lys-og jord.

Beliggenhet

Japansk mockorange kommer fra Kina og Japan, og er vanligvis dyrket i varme klima over hele verden. Japansk mockorange er spesielt populær i Florida og Stillehavet Northwest. Busk har en eksepsjonell toleranse av kysten, og kan håndtere salt jord. Plante i USDA soner 8 til 10, i fullt sollys, delvis sollys eller skygge. Planter dyrket i fullt sollys er mer kompakt og tett enn de vokst i skyggen.

Jord

Japansk mockorange er tolerante overfor en rekke jord typer, men jord må være godt drenering for busk virkelig trives. Vann regelmessig for å fremme rask vekst og frodige, pulserende løvverk og blomster. Men helt tørke-tolerant, mister busk betydelig dekorativ verdi hvis venstre for å vansmekte i tørre forhold. Plant ikke i områder som er utsatt for oversvømmelser, root råte kan raskt infisere og drepe busk.

Bruker

Japansk mockorange fungerer godt som en privat skjermen eller en uformell hekk, der blomstene kan beundret og snuste. Anlegget kan være beskjæres hardt å opprettet en formell sikring eller topiary, selvom dette reduserer appell av anleggets store og blanke blader. Busk er egnet for containere, og kan selv bli dyrket som en liten bonsai som treet hvis bena fjernes. Hvis flowers er ønskelig, vente til blomstrende er ferdig før beskjæring.

Problemer

Japansk mockorange er utsatt for flere skadedyr, inkludert bomullsaktig pute skala og bladlus. Skala kan fjernes med vanlige programmer hagebruk olje, mens bladlus ikke nødvendigvis berettiger kontroll. Alvorlig bladlus infestations kan kontrolleres med såpevann, insecticidal såpe eller ROV insekter som lady bugs. Plantet i høy pH jord, kan næringssalter mangler som chlorosis oppstå. Endre jord med gjødsel. Leaf spot og lignende sykdommer kan oppstå i våt, vannfylte jord.