Omsorg for Wave Petunias

June 2

Petunias har lenge vært en populær plante for hagen. Disse plantene produsere trompet formet blomstrer fra vår til frost. Wave petunias er hybrid blomster som er preget av lav vekst hauger, rask spredning stammer og blomster som vokser opp til 3 inches i lengde. Dette gjør dem en god bunndekkende eller slående blomst når gjennomgripende av en hengende kurven.

Omsorg

I motsetning til tradisjonelle petunias krever bølge petunias lite omsorg. Blomster trenger ikke å være deadheaded, og planter trenger aldri knipe tilbake. Når røttene er etablert, de er varme tolerant og gjøre det bra i full sol. Begynne bølgen petunias tidlig for en veletablert rotsystem. Wave petunias må minst seks timer med sol å blomstre. Gartnere bør ikke la deres bølge petunias tørke ut mellom vanning. Wave petunias trenger mye vann, men bør holdes i godt drenert jord. Planter trenger ikke å være mulched, siden de blomstrende delene tjene som en bunndekkende å undertrykke ugress og holde vann i jorden. Planter plasseres i jord på samme dybde som torv potten som anlegget kom i. Wave petunias skal være lik avstand ca 12 til 24 inches hverandre. For containere og hengende kurver, tre planter i 10 - til 12-tommers beholder.

Feed

Wave petunias fungere best hvis de blir regelmessig gjødslet. Disse plantene bør ikke plasseres i samme plottet av jord i mer enn ett år om gangen. Når den brukes i beholdere, bør jord endres årlig. Selv om den beste gjødsel for bølge petunias er et flytende gjødsel lagt til petunias' vann hver 10 til 14 dager, fungerer sakte-release gjødsel i jordsmonnet også godt. Petunias som ikke mottar vanlige gjødsel kan forevise gullig blader.

Kutte

På sensommeren, kan bølge petunias begynne å se leggy som deres stammer vokse lang og spinkel. Dette er mer av et problem med petunias som dyrkes i containere enn det er for bunndekkende bølge petunias. Hvis din container-vokst bølge petunias begynner å se leggy, kan du gjenopplive dem ved å klippe dem tilbake. En metode for å kutte petunias tilbake innebærer å kutte alle tilbake til de første fire bladene. En annen inkluderer kutte hver andre stammen slik at du fortsatt har noen lange, etterfølgende stammer. Endelig kjøpe noen gartnere dobbelt så mange petunias som de normalt, og holde noen kuttet tilbake til midseason, når de vil la dem vokse. Disse petunias Fyll ut beholdere like andre petunias begynner å se for leggy.